AcasăȘTIRI EXTERNEAtac chimic în Ucraina / Rusia acuză serviciul de securitate al Kievului

Atac chimic în Ucraina / Rusia acuză serviciul de securitate al Kievului

Documentele de luptă confiscate de la brigada a 4-a  Gărzii Naționale a Ucrainei conțineau o hartă detaliată a teritoriului țării care arăta depozitele de substanțe chimice toxice și tipurile de substanțe păstrate acolo, a menționat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.

Serviciul de securitate al Ucrainei SBU, acționând cu sprijinul țărilor occidentale, complotează o provocare chimică împotriva civililor, cu scopul de a da vina pe Rusia, a declarat Konașenkov.

„Scopul e de a învinovăți Rusia”

„Avem dovezi de încredere că, cu sprijinul țărilor occidentale, SBU complotează o provocare chimică împotriva civililor. Scopul provocării este de a învinovăți Rusia pentru că a folosit arme chimice împotriva populației Ucrainei”, a spus Konașenkov.

El a subliniat că forțele ruse implicate în „operațiunea militară specială” din Ucraina nu pot avea arme chimice prin definiție, scrie Tass.

„Spre deosebire de Statele Unite, Rusia și-a respectat de mult angajamentele internaționale de a elimina toate stocurile de arme chimice”, a spus Konașenkov.

„Orice încercare a SBU de a folosi substanțe chimice otrăvitoare pentru o provocare va fi inevitabil expusă”, a spus Konașenkov.

El a subliniat că „pentru prevenirea oricăror provocări ale naționaliștilor ucraineni, care implică substanțe chimice toxice, forțele ruse pun instantaneu sub control toate instalațiile cu risc ridicat din teritoriile eliberate și le asigură securitatea”.

author avatar
Tudor Borcea
827 afisari

1 COMENTARIU

  1. Toata lumea a înțeles că Ucraina este provocatoare și își sacrifică propria țară și propriul popor la comanda neomarxistilor globalisti americani

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger