AcasăȘTIRI EXTERNEAtac barbar la mall! Un bărbat a înjunghiat mai multe persoane și...

Atac barbar la mall! Un bărbat a înjunghiat mai multe persoane și a fost împușcat de polițiști. Cel puțin 5 morți! (VIDEO)

Atac barbar la mall! Un bărbat a înjunghiat mai multe persoane și a fost împușcat de polițiști. Cel puțin 5 morți! (VIDEO)

Un atac barbar, dat la mall, i-a şocat pe australieni. Cel puțin cinci persoane au murit, în urma unui atac sângeros, într-un mall din Sydney. Sute de persoane au fost evacuate.

Vinovatul a fost ucis. Poliţia a precizat că atacatorul a acţionat singur şi că până în prezent nu i-a stabilit identitatea.

Se ia în calcul varianta teroristă

Martorii oculari au descris scene de panică, clienţii alergând pentru a se pune la adăpost în timp ce poliţia încerca să securizeze zona.

Imagini surprinse de camerele de securitate difuzate de media locale arată un bărbat alergând cu un cuţit mare în mână prin centrul comercial, în timp ce persoane rănite zac la sol.

Premierul Australiei a transmis condoleanțe victimelor.

„Am fost informat de către AFP cu privire la evenimentele devastatoare de la Bondi Junction.

În mod tragic, au fost raportate mai multe victime, iar primele gânduri ale tuturor australienilor se îndreaptă către cei afectați și către cei dragi lor.

Inimile noastre sunt alături de cei răniți și le mulțumim celor care îi îngrijesc, precum și curajoșilor noștri polițiști și primii respondenți”, a scris el pe X.

L-a anihilat un poliţist aflat în timpul liber

Poliţia australiană a precizat că atacatorul a fost împușcat mortal de un polițist din apropiere, care se afla în timpul liber.

Poliția afirmă că nu există un motiv clar în legătură cu atacatorul care a ucis cinci persoane și a rănit alte câteva, inclusiv un copil, dar se ia în calcul inclusiv varianta teroristă.

author avatar
Andrei Ștefan