AcasăȘTIRI EXTERNEAmericanii şi-au recunoscut înfrângerea. Au început să dea vina în stânga şi-n...

Americanii şi-au recunoscut înfrângerea. Au început să dea vina în stânga şi-n dreapta

atac ciberneticATAC asupra Statelor Unite ale Americii! Chinezii şi ruşii, principalii suspecţi!

Un atac cibernetic de anvergură care vizează mai multe departamente ale Guvernului american reprezintă un ”risc grav”.

Măsurile în vederea contracarării acestuia sunt ”extrem de complexe şi dificile”, avertizează Agenţia americană însărcinată cu securitatea cibernetică şi securitatea infrastructurilor CISA.

Hackerii au profitat de o actualizare a unui program informatic de supraveghere dezvoltat de compania SolarWinds din Texas, folosit de zeci de mii de întreprinderi şi administraţii în întreaga lume.

Trezoreria SUA, accesată de hackeri

Secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Steve Mnuchin, a recunoscut public, luni, că sistemul informatic al instituţiei a fost accesat de hackeri, la peste o săptămână de când Reuters a scris despre acest atac.

Nu vedem nicio penetrare a sistemelor noastre clasificate. Sistemele noastre neclasificare au fost accesate într-o anumită măsură. Pot afirma că vestea bună este că nu există pagube, nu au fost pierdute cantităţi mari de informaţii”, a spus Steve Mnuchin.

Şi alte ţări importante au fost atacate

Microsoft a anunţat joi seară că a informat peste 40 de clienţi afectaţi de malware-ul utilizat de hackeri, precizând că majoritatea se află în SUA.

Printre ţările vizate sunt Belgia (unde se află sediile NATO şi Comisiei Europene), Canada şi Regatul Unit. Hackerii au reuşit să compromită programul Orion al firmei americane SolarWinds, utilizat pentru gestionarea şi supravegherea reţelelor informatice ale marilor companii sau administraţii.

Americanii dau vina ba pe chinezi, ba pe ruşi

China a calificat luni drept o „farsă” acuzaţiile preşedintelui Donald Trump, potrivit cărora recentul atac cibernetic care a vizat Trezoreria SUA și alte instituții importante din Statele Unite ar putea fi de origine chineză

Rusia este întotdeauna suspectată când se întâmplă ceva, dar China ar putea fi de asemenea în spatele atacurilor cibernetice”, a spus Donald Trump.

Liderul american a precizat că potenţialul rol al Chinei nu a fost adus în discuţie „în mare parte din raţiuni financiare”.

author avatar
Andrei Ștefan
390 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger