AcasăȘTIRI EXTERNEAtac armat la Paris, lângă Charlie Hebdo! Sunt cel puțin patru victime

Atac armat la Paris, lângă Charlie Hebdo! Sunt cel puțin patru victime

atac armatAtac armat la Paris, lângă Charlie Hebdo! Sunt cel puțin patru victime / foto: francetvinfo.fr

Atac armat în Paris, în apropierea fostului sediu al revistei de satiră Charlie Hebdo. Cel puțin patru persoane au fost rănite de un bărbat înarmat cu o macetă, relatează RT, citând presa locală.

Atacul a avut loc, vineri, la prânz, în arondismentul 11 ​​din Paris, în imediata vecinătate a fostelor sedii ale „Charlie Hebdo”. Un bărbat a atacat trecătorii cu macetă, în jurul orei 12.00, în zona bulevardului Richard-Lenoir din arondismentul 11 ​​din Paris, potrivit unei surse apropiată anchetei. Patru persoane au fost rănite, dintre care două grav.

Poliția a reținut un suspect

Un suspect, care fugise cu metroul, a fost arestat , potrivit informațiilor francetvinfo.fr. Forțele de ordine îl caută în continuare pe celălalt suspect.

Poliția a extins perimetru de securitate stabilit în jurul fostului sediu al revistei Charlie Hebdo pentru că un pachet suspect a fost trimis pe fosta adresă a redacției. Cinci școli din apropiere au fost închise.

Motivul atacului nu este cunoscut deocamdată. Atacul a avut loc în contextul în care, la o instanţă specială din Paris, continuă procesul în cazul atentatelor din 2015, de la revista Charlie Hebdo.

Charlie Hebdo, amenințat din nou de Al Qaïda

Al Qaida amenință din nou Charlie Hebdo, după ce săptămânalul francez a retipărit caricaturile cu profetul Mahomed. O sută de instituții media din Franța au lansat un apel la mobilizare în favoarea libertății de expresie, după aceste amenințări.

Directoarea de resurse umane al publicaţiei Charlie Hebdo, Marika Bret, a spus la începutul săptămânii că a trebuit să fie evacuată de la domiciliul său din cauza ameninţărilor considerate serioase. Între timp, are loc procesul, preconizat să dureze până la 10 noiembrie, în cazul atacului asupra redacţiei Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi, la 7 ianuarie 2015.

author avatar
Andreea Vlad
228 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger