AcasăȘTIRI EXTERNEAtac armat în Rusia, la Universitatea din Perm. Cel puțin opt morți

Atac armat în Rusia, la Universitatea din Perm. Cel puțin opt morți

Atac armat în Rusia, la Universitatea din Perm. Cel puțin opt morți

O persoană înarmată a deschis focul, luni, 20 septembrie, într-unul din blocurile Universității de Stat din orașul Perm, Rusia. Potrivit datelor preliminare, există morți și răniți.

UPDATE: Atacatorul a fost identificat ca Timur Bekmansurov, în vârstă de 18 ani. El a lăsat următorul mesaj, pe pagina sa Twitter: „Ceea s-a întâmplat nu a fost un atac terorist. Nu am stat în organizaţii extremiste şi nu am fost un om religios. Nimeni nu ştia ceea ce plănuiam să fac. Am organizat totul singur. M-am gândit mult la asta, au trecut anii şi acum am înţeles că a venit momentul mult visat.

Pentru mine nu conta ce foloseam pentru atac. Putea fi o armă, o maşină sau o bombă. În martie 2021, am strâns suma pentru a cumpăra arma. După ce am împlinit 18 ani, am început procedura legală de obţinere a permisului de port armă”.

Rănit de forțele de ordine după ce a opus rezistență, Timur Bekmansurov a fost reținut și și-ar fi pierdut viața.

Spre deosebire de SUA, atacurile cu armă de foc în școli sau universități au fost rare în Rusia, unde controlul armelor este strict, dar au avut tendința de a deveni mai frecvente în ultimii ani, președintele Vladimir Putin denunțând chiar un fenomen importat din Statele Unite, un efect „pervers” al globalizării.

UPDATE: Cel puțin opt persoane și-au pierdut viața și mai multe au fost rănite în atacul ce a avut loc luni, 20 septembrie, la Universitatea de Stat Perm din Ural, a declarat Comitetul de anchetă al Federației Ruse.

Numărul de morți a fost revizuit în creștere de către Comitetul de anchetă al Federației Ruse la opt, după ce fuseseră anunțate șase persoane decedate și cinci rănite.

UPDATE: Cel puțin cinci persoane au murit luni, 20 septembrie,  în Rusia, într- un incident armat la Universitatea de Stat din Perm, regiunea Ural.

„În jurul orei 11 dimineața, un bărbat necunoscut a intrat în campusul Universității Perm cu o armă și a deschis focul”, a informat inițial universitatea, într-un comunicat. „Știm despre patru răniți”, preciza comunicatul. Puțin mai târziu, anchetatorii au raportat cinci decese.

Atacatorul a fost filmat în timp ce se pregătea să intre în clădirea universității. Este vorba despre un tânăr de 18 ani, care s-a baricadat în aula universității.

Atacatorul a fost arestat, a declarat luni Comitetul rus de anchetă rus, adăugând că se află în proces de evaluare a bilanțului incidentului. „Informații despre morți și răniți urmează a fi clarificate”, a declarat într-un comunicat acest organism responsabil cu cele mai importante investigații din țară.

„În jurul orei 11:00, o persoană necunoscută a intrat în campusul Universității Perm cu o armă și a deschis. Există patru victime. Toate serviciile orașului și ale universității sunt în alertă. Vă rugăm să fiți vigilenți”, a anunțat Universitatea.

Potrivit informațiilor, unii dintre elevi și profesori s-au închis în sălile de studii, iar alții au sărit pe ferestre, în timp ce forțele de ordine se află la fața locului.

Se actualizează

author avatar
Tudor Borcea
342 afisari

1 COMENTARIU

  1. Așa și care a fost motivul pt. care Timur ăsta a planuit crime la o universitate? Ăia de au facut atentate cu bombe la Boston ce nume aveau?? Djohar Țarnaev și frattsu Tamerlan?(foști agenți sua infiltrați in ISIS!)?? Adica nume din istorie care au ras jumate de Asie și Europa-Tamerlan și Timur Lenk. Vi se pare ca societatea trebuie sa aibe mila pt. psihopați care ucid nevinovați la întîmplare? Și mai ales la Universități,unde ucid studenți-viitorul,spuma societăților?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger