AcasăȘTIRI EXTERNEAtac armat în Columbia! Șapte polițiști uciși într-o explozie

Atac armat în Columbia! Șapte polițiști uciși într-o explozie

columbiaAtac armat în Columbia! Șapte polițiști uciși într-o explozie

Șapte polițiști au fost uciși într-o explozie și un atac armat în Columbia. Aceștia plecau de la un eveniment social în Huila din sud-vestul țării, când vehiculul lor a lovit o mină.

Ei au fost apoi împușcați mortal, a declarat un purtător de cuvânt al poliției, citat de BBC.

Atentat împotriva unei patrule a poliţiei

Este cel mai grav atac asupra forțelor de securitate de când Gustavo Petro a fost învestit ca primul președinte de stânga al Columbiei, în urmă cu mai puțin de o lună.

Petro a condamnat atacul, numindu-l „un act clar de sabotaj împotriva păcii” într-un mesaj pe Twitter.

Nicio grupare nu a revendicat atacul, dar postul de radio columbian Blu Radio a indicat grupurile de gherilă care operează în zonă.

Iar surse de securitate au declarat că disidenții din grupul de gherilă comunist Farc, acum desființat, operează în zonă, relatează Reuters.

Președintele vrea să pună în aplicare o politică de „pace totală”

Petro a fost ales în baza unui manifest radical de combatere a inegalității prin asigurarea unei educații universitare gratuite, reforme ale pensiilor și impozite mari pe terenurile neproductive – o schimbare pentru Columbia, care până acum a votat doar președinți conservatori.

De asemenea, el s-a angajat să implementeze pe deplin un acord de pace din 2016 care a pus capăt unui conflict de 50 de ani cu Farc și să caute negocieri cu Armata de Eliberare Națională (ELN), încă activă, care este considerată în general ca fiind ultimul grup de gherilă organizat care operează în Columbia.

author avatar
Andreea Vlad