AcasăȘTIRI EXTERNEAtac armat în cadrul unei universități: O persoană a murit, iar șapte...

Atac armat în cadrul unei universități: O persoană a murit, iar șapte au fost rănite

foc de arma

O persoană și-a pierdut viața și alte șapte au fost rănite, în timpul unui atac armat care a avut loc duminică dimineață (17 octombrie) la o universitate din Statele Unite. Este vorba de al doilea astfel de incident în ultimele 4 zile.

Incidentul în urma căreia o persoană și-a pierdut viața, iar alte șapte au fost rănite a avut loc în jurul orei 1:15, duminică dimineața, la Grambling State University, în Louisiana. Unul dintre răniți se află în stare critică.

Printre răniți se numără un student – dar viața sa nu este pusă în pericol, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției de Stat din Louisiana, în timpul unei conferințe de presă, de duminică după-amiază.

Acesta este al doilea atac armat soldat cu morți, pe campusul universitar, din ultimele patru zile. „Au fost persoane din exterior cele care au create aceste situații ce au pus în pericol viața și sănătatea membrilor”, a declarat președintele statului Grambling, Rick Gallot, în timpul conferinței de presă. „Nu vom suporta asta. Vom face tot posibilul pentru a ne asigura că în campusul nostrustudenții sunt în siguranță”, a completat el, citat de presa străină.

Identitatea atacatorului, necunoscută

”În acest moment, nu avem informații cu privire identitatea atacatorului”, au spus oamenii legii. De altfel, se pare că și motivul este necunoscut, iar anchetatorii fac tot ce pot pentru a găsi făptașul.

Grambling State University a anulat toate cursurile și evenimente extracurriculare de luni și marți. Directorul instituției a precizat că este restricționat accesul în campus și se ia în considerare implementarea unor restricții de acest fel și pe viitor, pentru protecția studenților. Deocamdată este restricționat accestul auto în zonă, iar studenții sunt nevoiți să se legitimeze.

Este al doilea incident de acest fel petrecut în mai puțin de o săptămână. Miercuri, tot în jurul orei 01:00 dimineața, un alt atac armat a avut loc în incinta universității, fără a fi implicate persoane din interior. Acesta s-a soldat cu un mort și un rănit, iar făptașul nu a fost identificat nici până în acest moment.

author avatar
Alina Costache
78 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger