AcasăȘTIRI EXTERNEASEDIU total asupra Europei! Țara este atacată, autoritățile cer disperate ajutor de...

ASEDIU total asupra Europei! Țara este atacată, autoritățile cer disperate ajutor de urgență! Insula Lampedusa a căzut! – VIDEO

Aflate în pragul colapsului, autoritățile de pe insula italiană Lampedusa solicită ajutor urgent după ce valuri masive de imigranți au ajuns pe țărmul acesteia, transmite EuroNews. Aproximativ 370 de imigranți au debarcat sâmbătă seara pe insula din sudul Italiei. „Lampedusa nu mai poate face față acestei situații! Fie guvernul ia decizii imediate, fie întreaga insulă va intra în grevă! Nu putem gestiona situația!”, s-a plâns primarul Totò Martello.

Imigranții, a căror naționalitate nu este încă cunoscută, au debarcat în grupuri mici, înainte de a fi supuși unor teste Covid. Garda de Coastă a Italiei a transportat sâmbătă 49 de imigranți, în principal femei și copii, de pe nava de salvare „Louise Michel”. Alte 500 de persoane sosiseră de vineri pe insula deja supraîncărcată, într-un convoi de aproximativ „30 de bărci mici, în principal de pe coasta tunisiană”, după cum a anunțat presa din „Cizmă”. Lampedusa găzduiește acum aproximativ 1.160 de migranți, de șase ori mai mare decât capacitatea sa maximă.

La începutul acestei săptămâni, guvernatorul Siciliei, Nello Musumeci, a ordonat închiderea tuturor centrelor de imigranți din regiune, după ce acestea au devenit prea aglomerate pentru a menține măsurile de distanțare socială. Și asta în contextul în care unii dintre migranți au rezultate pozitive la Covid-19!

„Sicilia nu poate continua să plătească pentru indiferența Bruxellesului și tăcerea Romei”, a amenințat Musumeci.

Explozie în larg

Postul de televiziune italian RAI a raportat că patru imigranți au murit după ce un incendiu a izbucnit duminică, 30 august, pe o ambarcațiune. În urma exploziei provocată de combustibilul aflat pe vas, o coloană de fum a fost văzută de turiștii de pe o plajă de lângă Crotone, în regiunea de sud a Calabriei.

Mulți dintre ei au fost răniți, în timp ce alte zeci de persoane nu au putut fi găsite.  Doi ofițeri ai Gărzii de Coastă italiene au suferit răni majore.

Agenția de știri LaPresse a declarat că nava avea la bord aproximativ 20 de migranți.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
831 afisari

3 COMENTARII

  1. Mireluto , nenica , te-ai panicat , incearca sa-ti revii ….! LAMPEDUA nu este in GRECIA , LAMPEDUSA ESTE IN ITALIA , lumea crede ca a inceput razboiul si turcii ataca Grecia , o sa ai pe constiinta p-aia mai slabi de inger ….Greu cu jurnalismul facut la apelul de seara ….

  2. Ai visat Grecia sau erai drogat si visai avioane Siktir Bulangii sunteti voi prostii care va drogati si aveti delirum!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger