AcasăȘTIRI EXTERNEAsaltul Capitoliului. În fața Congresului, scene de groază descrise de polițiști

Asaltul Capitoliului. În fața Congresului, scene de groază descrise de polițiști

Asaltul Capitoliului. În fața Congresului, scene de groază descrise de polițiști

În fața comisiei de anchetă înființată de democrații din Camera reprezentanților, ofițerii de poliție aflați la datorie în ziua de 6 ianuarie, au descris lupta lor „medieval” împotriva „teroriștilor”- susținătorii lui Donald Trump.

Furie și lacrimi. Polițiștii au descris cu emoție marți, 27 iulie, abuzurile fizice și verbale pe care le-au suferit în asaltul asupra Capitoliului, la 6 ianuarie, spunând în fața comisiei de anchetă a Congresului cum se temeau pentru viața lor în fața susținătorilor fostului președinte Donald Trump.

„Am crezut că voi muri”

Potrivit polițiștilor audiați, este „rușinos” cum unii caută să minimalizeze gravitatea insurecției din 6 ianuarie, așa cum o fac fostul președinte american și mulți congresmeni republicani aleși, care i-au comparat pe atacatorii cu „turiști ordonați”.

Unul din polițiști, Aquilino Gonell, fost militar care a luptat în Irak, a declarat că rănile provocate de atacatori i-au necesitat mai multe operații. „În Irak, ne așteptam la violența armelor, deoarece ne aflam într-o zonă de război. Cu experiența mea în armată și serviciile de securitate, nimic nu m-a pregătit pentru ceea ce ne-am confruntat pe 6 ianuarie”, a spus el.

A fost „ca o bătălie medievală”, a spus Gonell. „Am luptat corp la corp, centimetru cu centimetru pentru a preveni invazia”, a spus Aquilino Gonell. „Am crezut că voi muri atunci”, a continuat el, ștergându-și  lacrimile. „Aproape că am murit în acea zi. Nu o dată, ci de mai multe ori”.

„Omoară-l cu arma lui”

Michael Fanone, de la poliția municipală din Washington, a numit asaltul, dus pentru a-i împiedica pe aleși să certifice victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale, ca fiind unul deosebit de „brutal”. „Am fost prins, bătut”, vizat de un pistol electric Taser, a spus el. „Am fost tratat ca un trădător al patriei mele”.

La un moment dat, am fost îndepărtat de ceilalți ofițeri, în mijlocul mulțimii”, a adăugat el. „Mi-au smuls insigna (…), mi-au luat muniția. Au început să mă lovească cu pumnii și cu ceea ce păreau obiecte metalice”. Un atacator „s-a aruncat de câteva ori asupra mea și a încercat să-mi ia arma. Am auzit oameni strigând în mulțime: ia-i arma și ucide-l cu arma lui”, a continuat el.

Michael Fanone, care a suferit un stop cardiac și un traumatism cranian în timpul atacului, a denunțat încercările unor republicani de a minimiza gravitatea atacului. „Indiferența arătată colegilor mei este rușinoasă!”, a spus el, lovind cu pumnul pe masă.

„Teroriștii”

Polițistul Capitoliului Daniel Hodges, care fusese filmat țipând de durere, prins de atacatori contra unei uși, i-a numit pe aceștia „teroriști”. „Teroriștii aveau un zid de scuturi pe care le furaseră de la poliție, precum și bastoane furate”, a spus el.

Un bărbat a aruncat apoi un scut împotriva lui. „Brațele mele erau imobilizate (…), eram neajutorat”, a spus el. „În fața mea, un bărbat a văzut că poate profita de vulnerabilitatea mea, mi-a luat masca de gaze și a folosit-o pentru  mă da cu capul de ușă”. „Omul din fața mea mi-a smuls bastonul”, a adăugat el. „M-a lovit cu el în cap și pe față, mi-a spart buza și m-a lovit din nou în. (…) Am chemat ajutoare”.

„Cioroiule”

Afro-americanul Harry Dunn a spus că mulțimea l-a amenințat din cauza culorii pielii sale, ceea ce l-a traumatizat pe el și pe ceilalți polițiști de culoare responsabili cu securitatea la Capitoliu. „Până atunci, nu am văzut pe nimeni atacând fizic un polițist din Capitoliu sau un polițist municipal, darămite o mulțime care ataca polițiști”, a spus el, scrie 20 Minutes.

El a povestit cum aproximativ 20 de persoane l-au înconjurat înainte de a-l numi „nigger”, ceea ce reprezintă cea mai gravă insultă rasistă adusă afro-americanilor: „Niciodată, niciodată nu m-a mai tratat nimeni drept „cioroi” în timp ce purtam uniforma de ofițer de poliție al Capitoliului. „Nu trebuie să mai permitem ca democrația noastră să fie la fel de amenințată cum a fost pe 6 ianuarie”, a adăugat el.

author avatar
Tudor Borcea
334 afisari

3 COMENTARII

    • Absolut corect. Halesc căcatul cu basculanta, ăştia. Nu mai intrăm în detalii, şi un dobitoc ca Borcea ar pricepe. Daca ar avea creier şi nu muci în scăfîrlie, evident.

  1. Toata manevra cu asaltul Capitoliului a fost un False Flag, condus de FBI. Filmul cu asaltul de pe camere de supraveghere e interzis ca sa nu fie desconspirati agentii fbi, care au condus asaltul sub acoperire. Era nevoie de asta -pt.deep state- ca Trump sa fie dat la o parte deși era cîștigatorul alegerilor! Dar agentul care a împușcat-o pe femeia veterana în gît, care avea mainile goale de ce nu e inculpat? acuzat? arestat? Sa vazut ca a fost execuție cu sînge rece!! Crimă cu premeditare!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger