AcasăȘTIRI EXTERNEAsaltul Capitoliului. Comisia de anchetă începe audierile

Asaltul Capitoliului. Comisia de anchetă începe audierile

Asaltul Capitoliului. Comisia de anchetă începe audierile

În Statele Unite, comisia de anchetă a Camerei Reprezentanților cu privire la atacul asupra clădirii Capitolului își începe audierile marți, 27 iulie. O comisie care a provocat diviziuni accentuate între democrați și republicani.

În prima zi, membrii comisiei de anchetă vor asculta mărturiile a patru membri ai poliției Capitoliului. Printre ei, Daniel Hodges și Michael Fanone, atacați violent de manifestanții care au luat cu asalt clădirea, la 6 ianuarie.

Aceste mărturii sunt cu atât mai „importante cu cât unii încearcă astăzi să rescrie istoria și să prezinte 6 ianuarie ca o simplă zi de vizită turistică”, a declarat democratul Adam Schiff, membru al comisiei.

„Republicanii lui Pelosi”

„Vom face tot ce este necesar pentru a înțelege ce s-a întâmplat, de ce și cum”, a declarat colegul său Bennie Thompson, care va conduce lucrările.

La deschiderea lucrărilor, cuvântul va fi acordat lui Liz Cheney, care, alături de Adam Kinzinger, sunt singurii republicani care au fost de acord să participe la această comisie. Intervenția lui Cheney subliniază aspectul bipartizan pe care democrații doresc să îl ofere comisiei, în ciuda boicotului republicanilor.

Constituirea acestei comisii a dat naștere unor discuții dure între liderul majorității democratice din Cameră, Nancy Pelosi și Kevin McCarthy, liderul minorității republicane. Care nu a ezitat, luni, să-i califice pe Cheney și pe Kinzinger drept „republicanii lui Pelosi”.

Comisia de anchetă își propune să facă lumină asupra breșelor de securitate care au permis susținătorilor lui Donald Trump să lanseze asaltul asupra clădirii Congresului, în Washington DC. Și, de asemenea, pentru a identifica cauzele și pe cei care ar fi putut juca un rol determinant în acea zi care a șocat SUA și opinia publică internațională.

author avatar
Tudor Borcea
99 afisari

1 COMENTARIU

  1. Capitoliu a fost asaltat de Antifa si BLM timp ce de la mare distanta protestanti proDonald strigau:
    Nu e frumos ce faceti!
    Nu sunteți americani!
    Nu mergeti prea departe!
    Nu sunteti cu noi!
    Veți plăti!
    Libertate fara vandalism in acte!
    Fara violenta!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger