AcasăȘTIRI EXTERNEAsaltul asupra Capitoliului. Un raport critică neprofesionalismul poliției

Asaltul asupra Capitoliului. Un raport critică neprofesionalismul poliției

Asaltul asupra Capitoliului. Un raport critică neprofesionalismul poliției/ Foto: Facebook

Un raport citat de presa americană marți seara acuză lipsa de acțiune a poliției Capitolului, după atacul emblematicei clădiri din Washington, la 6 ianuarie. Conștientă de riscuri, poliția nu ar fi luat măsurile necesare și nici nu a reacționat în mod adecvat în fața atacatorilor.

Poliția Capitolului dispunea, înaintea atacului din 6 ianuarie, de mai multe informații decât era admis, dar a primit ordin să nu folosească cele mai puternice tactici, se arată în acest raport.

Raportul de 104 pagini al inspectorului general intern al poliției Capitoliului, Michael Bolton, concluzionează că polițiștii nu au fost pregătiți și nu au răspuns în mod adecvat asaltului asupra sediului Congresului din Washington, potrivit New York Times și CNN.

Informați cu trei zile înainte de atac

Potrivit raportului, poliția Capitolului a avut informații care o avertizau că susținătorii fostului președinte Donald Trump, care credeau în acuzațiile sale de fraudă electorală la alegerile prezidențiale din noiembrie, reprezentau o amenințare.

Cu trei zile înainte de atac, poliția a primit un buletin de informații care evalua riscul violenței din partea susținătorilor lui Donald Trump.

„Spre deosebire de protestele anterioare post-electorale, ținta protestatarilor pro-Trump (în ziua de 6 ianuarie) nu sunt contra-protestatarii, ci Congresul însuși”, se menționează în acest buletin.

„Înclinarea lor de a atrage suprematiști albi, miliții și alții care pledează în mod activ pentru violență ar putea duce la o situație deosebit de periculoasă pentru oamenii legii și pentru publicul larg în general”, menționează nota de informații.

„Nu se cunosc amenințări specifice”

Dar poliția a fost instruită să nu folosească metode mai dure de control al mulțimii, cum ar fi grenadele paralizante, potrivit raportului.

Cu o zi înainte de violențe, poliția Capitolului a scris în planul său de gestionare a manifestațiilor că nu au existat „amenințări specifice cunoscute” legate de sesiunea extraordinară a celor două Camere programată pentru ziua respectivă și în timpul căreia urma să fie confirmată victoria lui Joe Biden asupra lui Donald Trump.

O audiere în Congres este programată pentru joi cu privire la acest raport

 

 

author avatar
Tudor Borcea
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger