Project Veritas a publicat marți un videoclip realizat sub acoperire în care îl arată pe corespondentul New York Times, Matthew Rosenberg, câștigător al Premiului Pulitzer, vorbind despre evenimentele din 6 ianuarie 2021, într-un mod care contrazice propria sa relatare.
Rosenberg, care acoperă chestiuni de securitate națională pentru New York Times, dezvăluie în privat despre modul în care, în opinia sa, acoperirea continuă a mass-media establishmentului care descrie revolta de la Capitoliu din 6 ianuarie este „exagerată în dependența sa de frică si traumă”.
„Personalul NYT nu a fost în pericol în 6 ianuarie”
În privat, Rosenberg spune că este „atât de depășit” de narațiunea continuă a presei care accentuează severitatea zilei de 6 ianuarie. „Am terminat atât de mult cu asta”, a spus el unui reporter Project Veritas aflat sub acoperire.
Rosenberg a minimalizat modul în care stânga a reacționat de-o manieră excesivă la evenimentele din 6 ianuarie 2021, remarcând că el și alți doi colegi „eram afară și ne distram” în acea zi.
„Personalul NYT nu a fost în pericol în 6 ianuarie”, a spus el.
„F*kin’ bitches. Acești nenorociți care continuă să discute despre trauma lor”
Rosenberg a criticat comportamentul „traumatizat” al colegilor săi de la New York Times pe care aceștia îl emană atunci când vorbeau public de asaltul asupra Capitoliului.
„Dar, ca toți colegii care erau în clădirea Capitoliului, erau tineri și spuneau «oh, doamne, este atât de înfricoșător», eu spuneam «la dracu»”. „Omule, haide, nu ai fost în niciun pericol”.
Rosenberg numește anumite persoane care au fost acolo în acea zi: corespondentul Casei Albe, Zolan Kanno-Youngs, corespondenta natională a NYT Sabrina Tavernise și reporterul Adam Goldman care acoperă FBI și securitatea națională.
Dar, în special, Rosenberg îi reclamă pe Emily Cochrane, corespondenta NYT pentru Congres, și pe Nicholas Fandos, corespondent pe politică, că au „împins limitele traumatismului” în 6 ianuarie 2021. „F*kin’ bitches. Acești nenorociți care continuă să discute despre trauma lor. Tăceți din gură”, spune Rosenberg.
„Făceau din asta un lucru organizat, dar care nu era”
Apoi, la un moment dat, conversația dintre reporterul sub acoperire al Project Veritas și Rosenberg se transformă în ceea ce a însemnat prezentarea evenimentelor și cum sunt jurnaliștii aparent obligați să mențină o narațiune, având în vedere polarizarea dintre politica de stânga și cea de dreapta din America.
Rosenberg critică „reacția exagerată a stângii” pentru a induce ideea că „oamenii erau scăpați de sub orice control”. „Făceau din asta un lucru organizat, dar care nu era”
Informatori ai FBI printre cei care atacau Capitoliul
Conversația s-a îndreptat apoi către alte subiecte: „Au fost o mulțime de informatori FBI printre oamenii care au atacat Capitoliul”, a spus Rosenberg referindu-se la modul în care The New York Times a dezvăluit faptele.
Fondatorul și CEO-ul Project Veritas, James O’Keefe, a dezvăluit că articolul lui Rosenberg intitulat „The Next Big Lies: Jan 6 was No Big Deal, or A Left-Wing Plot”, a fost scris în aceeași perioadă în care el făcea declarații contradictorii reporterului sub acoperire al Project Veritas.
În videoclip, Rosenberg a dezvăluit, de asemenea, că 6 ianuarie a fost „distractivă”, o contradicție cu raportarea sa conform căreia 6 ianuarie a fost „o întrerupere violentă a tranziției puterii în istoria Americii”.
Articolul integral: NYT reporter says there were ‘a ton of FBI informants’ at Capitol on Jan 6, suggests colleagues exaggerated danger, Pulitzer Prize Winning New York Times Reporter: January 6 Media Coverage ‘Overreaction,’ FBI Involved, Event Was Not Organized Despite Ongoing Narrative