AcasăȘTIRI EXTERNEAsaltul asupra Capitoliului. Cine e activistul de extremă dreaptă care a primit...

Asaltul asupra Capitoliului. Cine e activistul de extremă dreaptă care a primit cea mai dură pedeapsă

Asaltul asupra CapitoliuluiAsaltul asupra Capitoliului. Cine e activistul de extremă dreaptă care a primit cea mai dură pedeapsă

Un activist de extremă dreaptă, Guy Reffitt, a fost condamnat la peste şapte ani de închisoare pentru participarea la atacul asupra Capitoliului, din 6 ianuarie 2021.

E cea mai dură pedeapsă pronunţată până în prezent în acest caz, relatează AFP.

Guy Reffitt e membru al grupului Three Percenters

Guy Reffitt are 49 de ani şi e membru al grupului Three Percenters. El a fost găsit vinovat în martie, în special pentru obstrucţionarea activităţii Congresului şi a Poliţiei, potrivit BBC.

El s-a aflat în fruntea primei grupări care a atacat sediul Congresului şi a ajutat la forţarea liniilor de poliţie, echipat cu pistol, vestă antiglonţ, cască şi cătuşe de plastic. S-a retras după ce forţele de ordine au tras cu gaze lacrimogene.

”Nu am intrat, dar am ajutat la aprinderea focului”, a declarat într-un videoclip Gui Reffitt, angajat în industria petrolieră şi originar din Texas.

Risca 15 ani, dar a primit doar 7

Când s-a întors lângă Dallas, şi-a ameninţat cei doi copii pentru a-i împiedica să-l denunţe la poliţie. ”Trădătorii, îi ucidem”, a spus Reffitt, într-o conversaţie înregistrată şi transmisă FBI-ului de fiul său de 19 ani, Jackson.

În timpul procesului, acuzarea s-a bazat pe numeroase videoclipuri care îl înfăţişează ţinând discursuri motivaţionale protestatarilor, care îl numesc ”lider”. Procurorii au cerut o pedeapsă severă de 15 ani de închisoare, pe motiv că acţiunile sale intră sub incidenţa legilor federale privind ”terorismul”.

Dintre sentinţele pronunţate până acum, cea mai grea fusese de cinci ani şi trei luni de închisoare. Aproape 900 de persoane au fost acuzate în asaltul din 6 ianuarie 2021 asupra Congresului.

author avatar
Andreea Vlad
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger