AcasăȘTIRI EXTERNEAsalt asupra Guvernului! Protestatarii au forțat ușa instituției. Se cere demisia premierului...

Asalt asupra Guvernului! Protestatarii au forțat ușa instituției. Se cere demisia premierului (VIDEO)

ArmeniaAsalt asupra Guvernului! Protestatarii au forțat ușa instituției. Se cere demisia premierului (VIDEO)

Criza politică din Armenia se adâncește! Sediul Guvernului Armeniei a fost luat cu asalt, luni, de protestatarii nemulțumiți de acordul de pace impus în noiembrie anul trecut de Moscova.

Preşedintele armean Armen Sarkissian a refuzat să semneze ordinul prim-ministrului Nikol Paşinian de demitere a şefului armatei, agravând astfel şi mai mult criza politică din ţară, unde mii de persoane au manifestat luni din nou.

De data aceasta, manifestanții au reușit să rupă cordonul polițiștilor. Acești a forţat luni intrarea într-o clădire a guvernului din capitala ţării, Erevan, pentru a cere demisia premierului Nikol Paşinian, potrivit Al Jazeera.

În replică, Paşinian spune că în țară are loc o lovitură de stat.

Conflict militar între Armenia și Azerbaidjan, stins de Moscova

Armenia traversează o criză politică de când Nikol Paşinian a acceptat în noiembrie, sub constrângere, acordul de pace propus de Moscova, parafând astfel o înfrângere umilitoare în faţa Azerbaidjanului.

Criticii lui Pașinian l-au acuzat că a gestionat în mod dezastruos conflictul sângeros dintre Ajerbaidjan și forțele armene pentru regiunea Nagorno-Karabah. Ei spun că este responsabil pentru ”umilirea” țării care a pierdut în acest conflict.

Capitala Erevan este dominată de câteva zile de proteste pro și anti guvernamentale. La manifestațiile opoziției, demonstranții au reconstituit, simbolic, scena executării dictatorului român Nicolae Ceaușescu și a soției sale, Elena, relatează Open Caucasus Media.

author avatar
Andreea Vlad