AcasăȘTIRI EXTERNEArși de vii în blocul groazei. Cel puțin 8 morți într-un imobil...

Arși de vii în blocul groazei. Cel puțin 8 morți într-un imobil din Moscova

Arși de vii în blocul groazei. Cel puțin 8 morți într-un imobil din Moscova / Foto: printscreen

Un incendiu într-o clădire din sud-estul Moscovei a provocat moartea a cel puțin opt persoane în cursul nopții de joi spre vineri spre vineri, au anunțat autoritățile ruse.

„Potrivit informațiilor preliminare, opt persoane au murit, iar alte patru au fost spitalizate”, a precizat într-un comunicat Comitetul de anchetă, care se ocupă de cazurile penale majore. Focul ar fi izbucnit la un cămin.

Gratiile de la ferestre i-au împiedicat să se salveze

Într-o declarație separată, serviciile de urgență au precizat că incendiul a afectat parterul unei clădiri de 15 etaje, a fost ținut sub control rapid cu puțin timp înainte de ora 01:00 și a dus la evacuarea a peste 200 de persoane.

„Gratiile de la ferestre i-au împiedicat pe oameni să scape, acesta este principalul motiv al deceselor”, a declarat Andrei Rumianțev, șeful interimar al serviciilor de urgență din Moscova, citat de agenția de stat Tass.

El a spus că alarma de incendiu a căminului nu a funcționat și că au fost raportate încălcări ale normelor de siguranță în timpul vizitelor de inspecție la unitate în 2019 și în iunie în acest an.

A fost deschisă o anchetă pentru „nerespectarea cerințelor de siguranță”, a precizat Comitetul de anchetă.

Rusia este afectată în mod regulat de incendii sau de scurgeri de gaze letale legate de infrastructura deteriorată sau de neglijență.

 

 

 

author avatar
Tudor Borcea
177 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger