AcasăȘTIRI EXTERNEArsenalul terifiant cu care Putin poate lovi Ucraina

Arsenalul terifiant cu care Putin poate lovi Ucraina

Arsenalul terifiant cu care Putin poate lovi Ucraina

„Jucăriile de război” ale lui Vladimir Putin sunt gata să dezlănțuie iadul asupra Ucrainei, de la tancuri-roboți, la drone invizibile, „Kalașnikovuri zburătoare” și puști care trag singure.

Conflictul ar putea inaugura prima utilizare în luptă a tancurilor controlate de la distanță și primele lupte aeriene între drone fără pilot.

Blindate autonome testate în Siria

Oamenii de știință susținuți de Kremlin susțin că au perfecționat primele tancuri robotizate autonome din lume, care ar putea fi folosite pentru a distruge pozițiile din tranșeele ucrainene.

După testele de luptă din Siria, prima unitate de astfel de dispozitive, Uran-9, este deja operațională, potrivit oficialilor ruși ai apărării.

Se crede că pot acționa independent și în roi folosind inteligența artificială, dar și prin telecomandă, scrie The Sun.

Ministrul Apărării, Serghei, Șoigu s-a lăudat: „Producția în serie de roboți de luptă a început. Avem deja nu doar prototipuri experimentale, ci și roboți care pot fi afișați în filme SF, capabili să lupte singuri”.

Și s-ar putea dovedi arma perfectă pentru atacurile asupra tranșeelor ​​ucrainene care șerpuiesc 250 de mile prin regiunea de est Donbas, ocupată de separatiști susținuți de Rusia.

Rusia dezvoltă, de asemenea, un tanc-robot și mai înfricoșător, BMPT-72 Terminator, care ar putea supraviețui exploziilor nucleare și poate trage asupra avioanelor.

Rusia dispune și de tancul „stealth” T-14, care ar fi capabil să elimine adversarii fără control uman.

„Kalașnikoave zburătoare”

Așa sunt poreclite dronele rusești Lancet, care pot fi folosite pe post de câmpuri minate zburătoare și despre care se crede că au fost testate și ele în Siria.

Aceste arme sunt importante în condițiile în care există mari temeri ale militarilor ruși cu privire la dronele turcești Bayraktar cu care s-a dotat recent armata ucraineană.

Se spune că dronele Lancet zboară de două ori mai repede decât dronele Bayraktar. O sursă militară pro-Kremlin a spus: „Rusia are ceva care răcorește zelul celor care vor să lupte – aceste drone minează și cerul”.

„Kalașnikoavele zburătoare” se autodistrug atunci lovesc ținta și pot fi folosite și împotriva altor drone.

Câini parașutiști

Brigăzi canine pot fi de asemenea parașutate, în tandem cu stăpânii lor, pe linia frontului. Rusia a difuzat anterior materiale video în care apăreau câini – purtând veste antiglonț și ochelari negri -parașutați de la 13.000 de picioare din elicoptere Mi-8 împreună cu forte speciale din cadrul Gărzii Naționale ruse.

Testele „primele de acest fel din lume” s-au dovedit un succes, animalele „foarte antrenate” fiind pregătite să se alăture misiunilor de luptă la câteva secunde după ce au atins solul.

Câinii ar putea fi folosiți în Ucraina pentru securitatea apropiată  a trupelor și operațiuni de salvare în luptă.

Rusia mai are în arsenal un tanc ușor, capabil să fie parașutat și să intre în acțiune pe teren sau în apă. Este vorba de Sprut-SDM1, o mașină de război amfibie polivalentă cu o masă de 18 tone, care are o putere de foc echivalentă cu cea a unui tanc T-90 și care poate atinge ținte la o distanță de trei mile în timp ce se deplasează prin apă.

Producătorul Rostec a declarat: „A demonstrat o navigabilitate ridicată în timpul inspecțiilor din Marea Neagră și și-a demonstrat, de asemenea, capacitatea de a fi transportat de nave mari de debarcare”.

„A trecut testele în care tunul său antitanc autopropulsat 2S25 de 125 mm a tras salve în timp ce era zguduit de valuri de până la patru picioare înălțime”.

Pușca care trage singură

Rusia este aproape de a perfecționa o pușcă revoluționară Kalașnikov cu inteligență artificială, despre care se spune că este capabilă să „găsească” și să omoare inamici.

Un prototip i-a fost arătat recent ministrului Serghei Șoigu, Şoigu, la o expoziţie majoră de armament. Arma nu numai că va identifica ținta, dar va pune capăt nevoii ca trăgătorul să apese pe trăgaci, spun designerii săi.

Designerul șef Sergei Urzhumțev a spus: „Am creat deja câteva elemente ale sistemului. Inteligenta artificiala permite deja automatizarea aproape completa a proceselor de identificare, vizare si urmarire a tintelor, precum și executarea unei lovituri”.

Urzhumțev a adăugat că soldații ruși ai viitorului va trebui doar să „autorizeze” armele lor pentru a-și găsi pe inamici și a-i ucide. Un raport tehnic rus a spus că noua armă nu numai că îi ajută pe soldați să țintească, ci „înlocuiește nevoia umană de a impacta fizic arma, de a apăsa trăgaciul”.

„Vânătorul” lui Putin

Prima din noile drone de luptă „stealth” rusești, S-70 Ohotnik (Vânătorul) a fost desfășurată lansată într-o fabrică secretă de apărare din Siberia.

Cu o formă concepută să aibă o semnătură radar cât mai redusă, Ohotnik este capabilă să zboare de la Moscova la Londra și să revină într-o singură misiune.

Piloții noului avion Su-57 vor putea să fie susținuți în luptă de până la patru de astfel de drone, care sunt echipate cu rachete, radar de spionaj opto-electronic și echipament de recunoaștere.

Dronele Ohotnik sunt acum în serviciu după ce un prototip a fost dezvăluit în 2019, controlat mai întâi de un operator și apoi din cabina unui avion de luptă însoțitor.

Vladimir Putin a supravegheat personal dezvoltarea forțelor aeriene ruse cu drone, lăudându-se recent că 2.000 de mașini de război rusești zboară acum fără piloți.

O sursă din apărare a declarat pentru The Sun: „Marea Britanie și SUA au înarmat oarecum cu întârziere Ucraina, în timp ce Putin și-a petrecut ani de zile interesându-se personal de această tehnologie de război”.

author avatar
Tudor Borcea
760 afisari

6 COMENTARII

  1. Da am vazut si ghiulea cu prastie.
    Hai ca va zic eu 100.000 nu iei nici Donbas. Deci pt inlaturarea Germaniei le-au trebuit 6.000.000 de mujici. Din care 4.000.000 a fost invazia Europeana din care 2.000.000 doar invazia Berlinului…

  2. Pe aceiasi configuratie in anul Domnului 2022 le trebuie 200.000.000 de mujici.
    80.000.000 Europa
    100.000.000 Sua si Canada
    20.000.000 Australia.

  3. Greta Toantaberg sa se autosesizeze pentru abuzul animalelor domestice privind drama ce o trăiește un câine când sare cu parașuta la fel pentru mediul toxic ce îl lasă senilatele ruse în Europa pt consumul abuziv de motorina interzisa în Europa.
    Free Europa!

  4. Sant mai multe. De exemplu hackerii rusi pot opri miscarea de energie in SUA, foarte eco. Mai au si rachete supersonice care nu pot fi doborate de antirachete americane. Recent au doborat un satelit pentru testare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger