AcasăȘTIRI EXTERNE„Armele nu ucid oamenii, Alec Baldwin ucide oamenii”. Trump se răzbună pe...

„Armele nu ucid oamenii, Alec Baldwin ucide oamenii”. Trump se răzbună pe marele actor

La patru zile după moartea Halynei Hutchins, ucisă din greșeală de Alec Baldwin pe platoul de filmare al unui western, Donald Trump Jr. a scos la vânzare tricouri inspirate din această tragedie.

Fiul lui Donald Trump a profitat de această tragedie pentru a-l ataca pe Alec Baldwin, care a jucat în mod satiric rolul fostului președinte american în emisiunea Saturday Night Live.

Juniorul își răzbună tatăl

Astfel, Donald Trump Jr. oferă pe site-ul său tricouri la un preț de 27,99 dolari (24 euro) pe care scrie „armele nu ucid oamenii, Alec Baldwin ucide oamenii”.

A doua zi după tragedie, Donald Trump Jr îl atacase deja pe Baldwin, pentru a apăra portul de arme de foc. „Acea privire pe care o ai când un ciudat anti-arme ucide mai mulți oameni decât nu a făcut-o vreodată vasta ta colecție de arme”, a scris el pe Instagram. Fiul fostului președinte a manipulat și fotografie cu Alec Baldwin purtând tricoul respectiv.

Un oponent ferm al măsurilor anti-imigrație implementate de Donald Trump și un susținător al controlului mai strict al armelor, Alec Baldwin a fost vizat în special de extrema dreaptă americană.

Asistentul de regie fusese concediat în trecut

Asistentul de regie care i-a dat lui Alec Baldwin arma responsabilă pentru moartea Halynei Hutchins fusese deja concediat dintr-un film anterior pentru un accident implicand o armă de foc.

„Dave Halls a fost concediat de la filmările «Freedom’s Path», în 2019, după ce un membru al echipei a suferit răni ușoare când o armă a fost acționată accidental”, a declarat pentru AFP un producător al filmului, care nu a fost încă lansat. „Halls a fost expulzat imediat din platou imediat după focul de armă(…) Producția nu a reluat filmările până când Dave nu a părăsit locul”, a adăugat sursa, precizând că a fost întocmit și un raport în legătură cu acest incident.

Ancheta poliției, încă în desfășurare, nu a clarificat încă responsabilitățile celor prezenți pe 21 octombrie la ferma din Santa Fe (New Mexico) în timpul filmărilor pentru „Rust”.

Armă rece, armă caldă?

Anchetatorii se focalizează pe persoanele care au manipulat arma cu care a tras Baldwin, în special pe Dave Halls și pe armuriera pentru filmările din „Rust”, Hannah Gutierrez-Reed, în vârstă de numai 24 de ani.

Guillaume Delouche, armurier la Hollywood de aproape 30 de ani, s-a declarat „foarte surprins” că cineva de această vârstă și cu doar două filme la activ, „ar putea fi armurier șef într-un film care trebuie să conțină o mulțime de scene de luptă cu arme de foc”.

Specialiștii subliniază că rolul unui armurier este de a veghea în permanență armele de foc de pe platourile de filmare și de a verifica în toate etapele dacă sunt sau nu încărcate.

Potrivit The Wrap, un site specializat în divertisment, care citează surse apropiate de filmările din „Rust”, arma care a ucis-o pe Halyna Hutchins fusese însă folosită cu doar câteva ore înainte de tragedie de către membrii echipei „pentru a-și omorî timpul și a trage în cutii de bere”.

Regulile foarte stricte ale industriei cinematografice interzic însă orice prezență de muniție reală pe un platou de filmare, tocmai pentru a evita acest tip de accident.

Drama a reînviat dezbaterea privind siguranța echipelor și utilizarea armelor în platouri. O petiție de pe site-ul change.org, care solicita interzicerea armelor de foc reale la filmări și condiții de muncă mai bune pentru echipe, a strâns aproape 29.000 de semnături luni după-amiază.

 

author avatar
Tudor Borcea
524 afisari

2 COMENTARII

  1. Alec Baldwin chiar s-a manifestat porceşte la adresa lui Trump. Ca si De Niro si altii. Elita de la Hollywood, bre!

  2. Da bai Anonimule,iti si pusesi mana pe chelie.Deci ” nacazul ” s-ar datora faptului ca actorul il maimutarea pe idolul tau Trump. Fapt pt. are a si fost ” bagat la apa „. Cine o fi ” dat porunca „,banuiest ? Acum urmeaza De Niro si ceilalti ? Sunteti nebuni,chiar toata elita dela Hollywood ? Si toate milioanele de Americani are nu-l ” iubesc ” ca tine pe Trump ?

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri