AcasăȘTIRI EXTERNEArme SUA pentru Taiwan. China lovește doi giganți militari americani

Arme SUA pentru Taiwan. China lovește doi giganți militari americani

Arme SUA pentru Taiwan. China lovește doi giganți militari americani

China a impus sancțiuni companiilor americane Lockheed Martin Corp și Raytheon Technologies Corp pentru vânzările de arme către Taiwan.

Sancțiunile sunt contramăsuri împotriva celor două companii în urma vânzării de arme în valoare de 100 de milioane de dolari, în 7 februarie, care „a subminat interesele de securitate ale Chinei, a subminat serios relațiile dintre China și SUA, precum și pacea și stabilitatea în strâmtoarea Taiwan”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin.

Răspuns la sancțiunile americane

Beijingul spune că insula autonomă Taiwan este o provincie separatistă care trebuie reunită cu China continentală, chiar „și cu forța”.

„În conformitate cu prevederile relevante din legea chineză cu privire la sancțiunile impuse străinilor, guvernul chinez a decis să ia contramăsuri cu privire la actele de încălcare ale companiilor Raytheon Technologies și Lockheed Martin”, a spus Wang, citat de The Business Times.

„Ambele sunt companii militare care au participat de mult timp la vânzările de arme americane către regiunea Taiwan a Chinei”. Nu s-au oferit alte detalii cu privire la natura sancțiunilor.

Este prima dată când companii se confruntă cu sancțiuni conform noii legi a Chinei privind aceste contramăsuri, elaborată anul trecut, ca răspuns la sancțiunile americane împotriva companiilor chineze.

În cel puțin două ocazii anterioare, China a mai anunțat sancțiuni împotriva Lockheed și Raytheon, în 2019 și 2020, deși Beijingul nu a oferit alte detalii.

author avatar
Tudor Borcea
617 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger