AcasăȘTIRI EXTERNEArme pentru Ucraina. Putin avertizează Occidentul: „Vom lovi ținte pe care încă...

Arme pentru Ucraina. Putin avertizează Occidentul: „Vom lovi ținte pe care încă nu le-am lovit”

Vladimir Putin pleacă din Rusia. Caută ajutor la o mare forţă nucleară mondială. SUA tremură!

Președintele Vladimir Putin a avertizat Occidentul că Rusia va lovi noi ținte dacă SUA vor începe să furnizeze pentru Ucraina rachete cu rază mai lungă de acțiune.

Dacă vor fi furnizate astfel de rachete, „vom lovi acele ținte pe care încă nu le-am lovit”, a declarat Putin, citat într-un extras dintr-un interviu acordat postului de televiziune de stat Rossiya-1.

„Nu schimbă nimic în esență”

Putin nu a numit țintele pe care Rusia intenționează să le urmărească dacă țările occidentale vor începe să furnizeze Ucrainei rachete cu rază mai lungă de acțiune. El a spus că „agitația” în jurul livrărilor de arme occidentale către Ucraina a fost concepută pentru a prelungi conflictul, informează Swissinfo.

Ucraina a căutat sisteme de lansare de rachete multiple (MLRS), cum ar fi M270 și M142 HIMARS, pentru a lovi trupele și depozitele de arme din spatele forțelor rusești.

Președintele american Joe Biden a anunțat în această săptămână că intenționează să ofere Ucrainei sisteme de rachete de precizie HIMARS după ce a primit asigurări din partea Kievului că nu le va folosi pentru a lovi ținte din interiorul Rusiei.

Deși oficialii ruși au avertizat că decizia SUA de a furniza Ucrainei sisteme avansate de rachete ar putea exacerba conflictul, Putin a declarat că aceasta nu va aduce schimbări fundamentale pe câmpul de luptă.

„Înțelegem că această furnizare (de sisteme avansate de rachete) din partea Statelor Unite și a altor câteva țări este menită să compenseze pierderile acestui echipament militar”, a declarat Putin. „Acest lucru nu este nimic nou. Nu schimbă nimic în esență”. Într-un extras din același interviu difuzat sâmbătă, Putin s-a lăudat că forțele antiaeriene rusești au doborât zeci de arme ucrainene și că „le sparg ca pe niște nuci”.

author avatar
Tudor Borcea
297 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger