AcasăȘTIRI EXTERNEArme nucleare tactice. Expert: Putin ar putea lovi șase orașe din vestul...

Arme nucleare tactice. Expert: Putin ar putea lovi șase orașe din vestul Ucrainei

Vladimir Putin ar putea folosi arme nucleare împotriva a șase orașe din vestul Ucrainei, într-o ultimă încercare de a evita o înfrângere militară, potrivit unui expert în război nuclear.

Armata rusă a suferit o serie de înfrângeri pe câmpul de luptă, trupele ucrainene avansând asupra orașului Herson din sudul țării după ce au pus în derută forțele rusești în regiunea Harkov în septembrie.

Biden: „Avem de-a face cu un tip pe care îl cunosc destul de bine”

Acest lucru a stârnit îngrijorări tot mai mari că Kremlinul ar putea recurge la atacuri nucleare, președintele american Joe Biden avertizând că riscul unui război nuclear este cel mai ridicat de la criza rachetelor din Cuba din 1962. Vorbind joi, la New York, președintele a declarat: „Nu ne-am mai confruntat cu perspectiva Armaghedonului de la Kennedy și criza rachetelor din Cuba din  1962.

Referindu-se la Putin, Biden a adăugat: „Avem de-a face cu un tip pe care îl cunosc destul de bine. Nu glumește când vorbește despre o potențială utilizare a armelor nucleare tactice sau a armelor biologice sau chimice, deoarece armata sa este, s-ar putea spune, semnificativ neperformantă”.

Profesorul Eric G. Swedin, care predă istoria la Weber State University, a declarat pentru Newsweek că nu crede că Putin ar putea desfășura arme nucleare tactice pe câmpul de luptă sau în cadrul unei „lovituri demonstrative” menite să intimideze Ucraina și Occidentul. În schimb, Swedin a spus că Putin ar trece probabil direct la atacuri directe asupra marilor orașe ucrainene.

„Sunt îngrijorat de faptul că Putin încolțit în privința Ucrainei, deoarece forțele sale armate se confruntă cu o înfrângere”, a declarat Swedin. „El ar putea alege cu ușurință să atace cu arme nucleare tactice într-o încercare disperată de a schimba rezultatul războiului”. „Suspiciunea mea este că nu va ordona o lovitură demonstrativă, așa cum au propus unii, pentru că o lovitură demonstrativă arată doar că nu ești dispus să îți folosești armele nucleare”.

„Ar sparge tabuul nuclear”

„Utilizarea armelor nucleare tactice pe câmpul de luptă este dificilă și necesită soldați bine pregătiți pentru a exploata utilizarea unor astfel de arme; rușii nu sunt în poziția de a profita de astfel de lovituri”, a declarat Swedin.

„Cea mai probabilă utilizare ar fi să lovească șase orașe din vestul Ucrainei, afectând capacitatea armelor și a proviziilor de a tranzita din Polonia sau România”.

Bombele nucleare tactice sunt semnificativ mai mici decât varietatea strategică creată pentru a devasta orașe și sunt concepute pentru a fi folosite pe câmpul de luptă. Cu toate acestea, dacă ar fi folosite, ar sparge tabuul privind războiul nuclear care a fost instituit de la atacurile americane din 1945 asupra Hiroshimei și Nagasaki.

author avatar
Tudor Borcea
935 afisari

20 COMENTARII

  1. ar fi mai simplu sa le trimita la londra, berlin, paris, washington, de exemplu.
    si ar putea incepe chiar cu nemtii ca astia n-au mai rezistat si umbla vorba ca deja au deschis doua crese tintit pt. a distruge copiii cu ideologia poponarilor.
    daca asemenea nucleare ar ajunge intai la astia care baga armament la greu in ucraina, cred ca ucrainienii s-ar trezi instantaneu si pacea ar fi imediat acceptata.
    ucrainienii sunt destul de loviti, nuclearele ar face „mult bine” in alte parti.

  2. ,,Echipajul P-8 Poseidon a fost arestat în legătură cu explozia Nord Stream
    Piloții și echipajul unui avion antisubmarin P-8 Poseidon al Marinei SUA care a survolat secțiunile acum avariate ale conductei Nord Stream au fost arestați joi seară de fracțiunea constituționalistă a armatei americane; Surse White Hat. Proiectele Nord Stream au fost opuse de unele țări din Europa Centrală și de Est, precum și de Statele Unite, din cauza temerilor că conductele ar crește influența Rusiei în Europa. La 26 septembrie 2022, conductele NS1 și NS2 au experimentat mai multe căderi mari de presiune până la aproape zero, atribuite exploziilor subacvatice din apele internaționale, făcându-le inoperabile. Urmele radar și software-ul de urmărire a zborurilor disponibile public au identificat prezența unui singur P-8
    și nicio altă aeronavă – deasupra locului unde au avut loc exploziile, la momentul în care au avut loc.
    USAF Blaine L. Baker, pe care anchetatorii JAG l-au arestat miercuri, a dezvăluit, întâmplător, că el, deși era ofițer al Forțelor Aeriene, a comunicat în mai multe rânduri electronic cu secretarul Marinei Carlos Del Toro, un membru cunoscut din Deep State și trădător al Constituției SUA. Ei au discutat în mod specific despre ura lor față de Vladimir Putin și „stăpânirea lui” asupra Europei de Vest. Într-un e-mail, Baker a scris: „… Perturbarea Nord Stream ar elibera Europa de strânsoarea înghețată a lui Putin” și l-a întrebat pe Del Toro dacă crede că administrația va sancționa utilizarea hardware-ului militar pentru a îndeplini acest obiectiv. Del Toro a răspuns cu o listă a forțelor aeriene și a activelor navale din teatru, care ar putea face șmecheria. Avioanele maritime și submarinele au fost menționate în răspunsul lui Del Toro. Regimul criminal Biden și MSM au transmis publicului – că Vladimir Putin a ordonat distrugerea Nord Stream. Dar asta nu are sens, pentru că, dacă este adevărat, Putin și-a paralizat propriul flux de venituri, în esență împușcându-se în picior. Dacă Putin ar fi vrut să refuze gazele naturale Europei, ar putea pur și simplu să închidă robinetele de la capătul lui. O zi mai târziu, pălăriile albe din toate ramurile forțelor armate ameri-cane, inclusiv membrii comunității de operațiuni speciale, i-au reținut pe cei 9 bărbați care au zburat în misiunea fatidică. Ei au inclus pilotul și copilotul, piloții de ajutor și cei cinci membri ai echipajului care au monitorizat suita extinsă de senzori a P-8. Operațiunea s-a derulat fără probleme și că toți cei nouă sunt în arest și fie sunt interogați, fie așteaptă interogatori în „locuri sigure”.’’

    • Normal ca nu rusii si-au distrus singuri conductele. Exista inca speranta daca in SUA mai sunt oameni cu capul pe umeri. Poate ca nu se ajunge la razboi nuclear. Si Putin sta in expectativa si nu actioneaza, desi ar putea sa dea nu 6 tactice in vestul Ucrainei (de ce fix 6, si de ce in vest si nu una singura la Kiev?), ci un mare val peste New York.

  3. Comentatori pro-rusi va faceti iluzii degeaba, , Rusia va suferii enorm in urma invadarii Ukrainei

  4. aici nu e vorba de comentatori pro rusia sau pro sua. nu ne inteteseaza pro si contra, nu despre asta este vorba.
    de parca comentatorii ar face jocurile. nicidecum.
    aici e vorba de adevar. nu exista participanti la vreo operatiune militara/razboi care sa nu sufere.
    rusia va suferi pt. ca intr-un final va fi tradata de china, care china va permite armatelor oculte sa loveasca rusia „din spatele asigurat” pana atunci de chinezi.
    iar dupa acel moment se va instaura cu adevarat dictatura oculta, antihristica si prigoana satanei.
    dar pana atunci, ne asteapta o iarna „fierbinte” si o primavara „a spanacului”, cu turcia si grecia in prim plan.
    speram fara nucleare, dar dupa cum provoaca satanele unite federatia rusa…situatia este g r a v a….

  5. Provocarile impotriva Rusiei se inmultesc si cineva doreste razboi cu orice pret. Azi Psiho-Nebunul de Zelenski a cerut atac NUCLEAR. ” preventiv”!?” de la americani si europeni impotriva Rusiei. Parca toti au INEBUNIT in aceste zile,de doresc APOCALIPSA omenirii.

    • Putin cel putin deocamdata nu raspunde la provocari. El a afirmat ca un razboi nuclear nu ar putea avea niciun castigator.

      • Nelu, Putin nu este un idiot. se gandeste ca daca lanseaza rachete cu incarcatura nucleara, ele vor fi identificate in momemntul lansarii si distruse in aer.. Insa rachetele SUA si NATO cu incarcaturi nucleare vor putea fi neutralizate ? Daca nu , Rusia va fi distrusa. Din gresala in gresala , la victoria finala ?

  6. Jumanskl doreste atac nuclear pentru ca stie ca in iarna cu terenul inghetat vin tancurile rusesti. Clovnul dispare la nu mult timp dupa anul nou.

    • Sa speram ca Jeglensky va disparea din peisaj cat mai devreme. Daca s-ar fi acordat un premiu Nobel pentru razboi, cel mai probabil ca l-ar fi impartit el, Biden si cu Newland.

  7. Ne dorin sa dea cu bombe le in orasele NATO acesti criminali poponari si drogati care trebuie pusi la punct Bictorie pentru Rusia

  8.   Fost militar francez care a luptat în Ucraina acuză serviciile secrete ucrainiene că au vrut să îl ucidă la Istanbul
           7 octombrie 2022, 19:41
          https://flux24.ro/fost-militar-francez-care-a-luptat-in-ucraina-acuza-serviciile-secrete-ucrainiene-ca-au-vrut-sa-il-ucida-la-istanbul/

  9. În propaganda gândită de Arestovici TEROAREA joacă un rol cheie.

    Nu întâmplător, în luna aprilie, lumea întreagă era șocată de un clip video de progandă al Kievului în care actrița ucraineană Adriana Kurileț, întruchipând o zeiță păgână, taie capul unui soldat rus cu o seceră, în cel mai pur stil al decapitărilor ISIS. Atât de admirate de Arestovici.

    Un clip video odios și care, în mod ciudat, nu a fost șters de pe YouTube:
    UKRAINIAN ACTRESS ADRIANNA KURILETS SHOWS UP IN ‘ISIS-TYPE’ VIDEO
    12/04/2022
    https://www.youtube.com/watch?v=VhLrwOBzzTQ&t=102s

      • pentru ca e „deep fake”
        (probabil tot ARESTOVICI l-a comandat):
        -nici Kostyia nu are bubele alea la gura,
        banuim „sindromul lu Kaposhi,
        un fel de variola maimutzei)
        („pisicologie inversa”,dap)

  10. Aia n-ai ce sa ataci cu ele decat daca vrei sa mori si tu. O sa faci 6 orase de tip Cernobal in care nu mai vine nimeni nu poti trece nu poti construi nimic mii de ani. Apoi norul radioactiv poate ucide toată Rusia sau contamina solul si nu mai ai ce cultiva si manca.
    Rusia trebuie sa recunoasca independenta si suveranitatea Ucraini la fel cum o fac toate cele 200 de state pamantene in lume, 195 de state independente Onu plus Vatican Palestina Kosovo caci Osetia si Transnistria nu sunt recunoscute.

  11. Eu sunt sigur că este copie după Gemenii din America, conductele și podul sunt gemenii americii, acum, dl.P. o să atace ce dorește! Aș paria pe UK! prima!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger