AcasăȘTIRI EXTERNEArme chimice în Ucraina/În premieră, o țară NATO evocă un răspuns pentru...

Arme chimice în Ucraina/În premieră, o țară NATO evocă un răspuns pentru Putin

Arme chimice în Ucraina/În premieră, o țară NATO evocă un răspuns pentru Putin

Președintele polonez Andrzej Duda a declarat duminică, 13 martie, într-un interviu că utilizarea armelor chimice în Ucraina de către Rusia va schimba datele conflictului și NATO va trebui să se gândească serios la modul de răspuns.

Întrebat de BBC dacă folosirea armelor chimice de către Vladimir Putin ar fi o linie roșie pentru NATO, moment în care trebuie să se implice, Duda a răspuns: „Dacă folosește arme de distrugere în masă, atunci aceasta va schimba paradigma, va schimba datele problemei în tot ansamblul”.

Atac chimic sub „steag fals”

Potrivit președintelui Poloniei, NATO va trebui să se gândească serios la un răspuns în acest caz.

„Cu siguranță, Alianța Nord-Atlantică și liderii săi conduși de Statele Unite vor trebui să stea la masă și vor trebui să se gândească serios la ce vor face pentru că atunci situația începe să devină periculoasă”, a spus Duda, scrie Al Arabiya.

De când președintele Vladimir Putin a lansat pe 24 februarie invazia rusă a Ucrainei, Statele Unite au temeri ca NATO să nu fie angrenată într-un război mai larg cu Rusia.

Oficialii occidentali au declarat vineri că Rusia ar putea folosi arme chimice în Ucraina într-un atac sub „steag fals” pentru a oferi o justificare retrospectivă pentru invazia sa, dar nimic nu sugerează o utilizare mai largă a unor astfel de arme în război.

Miercuri, Washingtonul a negat acuzațiile reînnoite ale Rusiei că SUA operează laboratoare de război biologic în Ucraina, considerând afirmațiile „de râs” și sugerând că Moscova însăși ar putea pregăti terenul pentru utilizarea unei arme chimice sau biologice.

Nu a existat niciun răspuns imediat din partea ambasadei Rusiei la Washington la afirmațiile SUA de miercuri.

author avatar
Tudor Borcea
313 afisari

3 COMENTARII

  1. Sigur ca au negat armele biologice, pentru au au violat legea internationala. Dar au recunoscut indirect in senatul american, si acuma exista dovezi luate de rusi. Asta justifica o invazie impotriva SUA de catre natiunile unite asa cum si SUA a invadat Iraq pentru minciuna ca aveau arme chimice, mai putin periculoase decat cele biologice. Va fi un raspuns militar sau economic impotriva SUA? Asta este raspunsul la cat de corect se aplica legile internationale si ce are fiecare de facut de acum inainte

  2. @ Ăștia neagă rolul convențiilor internaționale despre armele chimice pe care le-au semnat de îi invită pe ruși să folosească arme chimice, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger