AcasăȘTIRI EXTERNEArme biologice în Ucraina: Moscova și Kievul se acuză reciproc/Scandal în Consiliul...

Arme biologice în Ucraina: Moscova și Kievul se acuză reciproc/Scandal în Consiliul de Securitate al ONU

Arme biologice în Ucraina: Moscova și Kievul se acuză reciproc/Scandal în Consiliul de Securitate al ONU

Rusia a cerut de urgență o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, susținând că Washingtonul și Kievul au organizat în secret un program de arme biologice în Ucraina.

Consiliul s-a transformat vineri, 11 martie, într-un câmp de acuzații de dezinformare și manipulare între Occident și Rusia, cu ocazia unei întâlniri solicitate de Moscova privind o presupusă prezență în Ucraina a armelor biologice coordonate cu Statele Unite, care au dezmințit complet aceste acuzații.

Ucraina are „o rețea de 30 de laboratoare” în care se desfășoară „experimente biologice foarte periculoase” , a spus ambasadorul Rusiei, Vasili Nebenzia.

„O serie de teorii ale conspirației sălbatice”

ONU „nu este la curent cu niciun program de arme biologice în Ucraina” , a declarat anterior un oficial al ONU pentru dezarmare, Izumi Nakamitsu, în timp ce ambasadorii Ucrainei și Statelor Unite au respins acuzațiile ruse.

Moscova folosește Consiliul de Securitate pentru a rosti „o serie de teorii ale conspirației sălbatice, complet lipsite de temei și iresponsabile” , a lansat ambasadorul britanic Barbara Woodward.

Omologul său american, Linda Thomas-Greenfield, a precizat că ajutorul oferit de țara sa Ucrainei în materie de biologie a avut ca scop detectarea unor boli precum Covid-19. „Este muncă făcută cu mândrie, claritate și la lumina zilei” și „care nu are nicio legătură cu armele biologice” , a explicat ea, acuzând Moscova că a convocat această întâlnire „în scopul exclusiv de a minți și de a răspândi dezinformarea”, scrie Le Nouvel Observateur.

Acuzațiile rusești fuseseră rostite joi de Ministerul Apărării și șeful diplomației, Serghei Lavrov.

Chestionati de AFP la finalul intâlnirii, mai mulți ambasadori și-au exprimat consternarea față de turnura luată de întâlnire, unii estimând că nu a fost la nivelul Consiliului care ar trebui sa protejeze pacea și securitatea în lume. „Dacă aș fi știut (…) nu aș fi venit”, a comentat un ambasador sub condiția anonimatului.

author avatar
Tudor Borcea
265 afisari

4 COMENTARII

  1. Acuzatiile insotite de documente si alte probe se transforma in adevar incontestabil.
    Degeaba s-a activat armata de slugi pestilentiale, rusii nu glumesc si vor demonstra adevarul !!!
    Pot unii sa nege pina le crapa vopseaua !

  2. În 2003 datoria publicà pe cap de locuitor era în UKRAINA de 275 de dolari.
    În 2020 dtària publicà pe cap de locuitor era de 2000 (douà mii) dolari !
    La nivelul economiei ucrainene datoria publicà reprezenta 60% dinPIB .
    Laboaratoraele ucrainene nu aveau prestigiul celor din primele 20 de tàri
    dezvoltate ale Planetei ! Dar , cum totul are un început , Ucraina a fost aleasà pentru a cerceta în laboratoarele sale virusii Covid19 si alti secundari .Stirea despre aceste cercetàri a apàrut ieri , dupà Sednta Consiliului de securitate unde s-a dezbàtut despre arme biologice .
    S-a a afirmat cà este vorba de un schimb de experientà americano-ucrainean !

  3. Mna e o prostie.
    Acolo e o bomba biologica activa vine caldura in 2 saptamani din cauza apei vor aparea paduchii si paduchii lati. Asta inseamna febra tifoida si tifos exantimatic dar si holera la vara care va lovi toata Europa si Rusia…

  4. La chimice nu poti folosi ca nu mai poti manca grau 🌾 nici in Rusia nici in UCRAINA si nici pe unde mai bate vantul. E destul praf radioactiv ridicat la Cernobal ce sa mai dea?..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger