AcasăȘTIRI EXTERNEArmata SUA, afectată de dopurile pentru urechi / Un gigant industrial, chemat...

Armata SUA, afectată de dopurile pentru urechi / Un gigant industrial, chemat în instanță

Armata SUA, afectată de dopurile pentru urechi / Un gigant industrial, chemat în instanță / Foto: printscreen

Armata americană este în război cu un furnizor de dopuri pentru urechi. Conglomeratul american 3M este ținta unui proces intentat de peste 100.000 de veterani ai armatei SUA. Veteranii susțin că auzul lor a fost afectat după ce au purtat aceste dispozitive acustice furnizate de 3M.

Procesul implică 107.000 de soldați, iar alți 127.000 li s-ar putea alătura. În Statele Unite, gigantul industrial 3M se află în plină agitație din cauza unui contract cu armata.

Acest contract este însă derizoriu pentru grupul care se află în spatele mărcilor Scoth și Post-it. Este vorba despre dopuri de urechi care, conform a mii de mărturii, sunt defecte.

Afecțiuni confirmate de testele auditive

Aceste mărturii au fost confirmate de examinările medicale ale armatei americane, care includ teste auditive. Grupul 3M, a cărui cifră de afaceri a ajuns la 35 de miliarde de dolari în 2021, ar putea fi nevoit să plătească mai multe miliarde de dolari victimelor. Negocierile urmează să aibă loc cu reprezentanții soldaților.

Chestiune este de a se ști dacă problemele de auz ale soldaților au fost cauzate de un defect al dopurilor de urechi, care sunt vândute la prețul de 7,63 dolari bucata, sau dacă au fost cauzate de o utilizare greșită, scrie Le Point.

Aceste dispozitive funcționează ca un „dop dublu”, cu un dop verde care blochează toate zgomotele, iar unul galben care protejează împotriva zgomotelor puternice, dar permite filtrarea sunetului vorbirii.

O primă plângere a vizat grupul 3M în 2018. Guvernul american a acuzat-o că a vândut aceste dispozitive în cunoștință de cauză cu privire la anumite defecte. O reglementare financiară de 9,1 milioane de dolari a rezolvat litigiul, dar amploarea pagubelor este posibil să coste mult mai mult în cazul soldaților care au apelat la justiție.

author avatar
Tudor Borcea
252 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger