AcasăȘTIRI EXTERNEArmata rusă ar fi simulat un atac nuclear asupra trupelor SUA în...

Armata rusă ar fi simulat un atac nuclear asupra trupelor SUA în Polonia

Armata rusă ar fi simulat un atac nuclear asupra trupelor SUA în Polonia

Rusia ar fi simulat acest atac nuclear împotriva trupelor NATO în Polonia în timpul unui exercițiu militar la scară largă ZAPAD-2021 (Vest- 21).

O sursă rusă a declarat sub protecția anonimatului că scopul principal al exercițiului ZAPAD-21 este de a simula contraatacuri în caz de război pe scară largă cu SUA și aliații săi ai NATO.

În timpul exercițiului militar, armata rusă a efectuat bombardamente fictive implicand trageri cu muniții reale de mare precizie și cu rază mare de acțiune, scrie Defence-Blog.

Lovituri de la 55,5 km depărtare

Ca parte a exercițiului, o pereche de bombardiere Tu-22M3 au simulat un atac asupra structurii de comandă militară americană din Polonia și o unitate de artilerie cu capacitate nucleară a efectuat exerciții de tir realiste.

Forțele ruse au efectuat astfel un exercițiu de antrenament cu tir real cu varianta îmbunătățită a sistemului sovietic de artilerie grea de 203 mm, numită 2S7M Malka. Tunul are o rază de acțiune de 47 km, dar aceasta poate fi extinsă la 55,5 km utilizând proiectile asistate de rachete. Misiunea sa principală este de a trage obuze cu încărcătură nucleară.

Presa rusă  a raportat că exercițiile au implicat până la 200.000 de soldați, 80 de avioane și elicoptere, 760 de vehicule de luptă, inclusiv 290 de tancuri, 240 de sisteme de artilerie și mai multe lansatoare de rachete și 15 nave de război.

„Exercițiul ZAPAD-2021 a arătat că avem capacitatea de a crea grupuri majore de luptă combinate, de a planifica operațiuni de luptă în orice direcție, de a opri orice agresiune și de a efectua o loviturăp hotărâtă pentru a produce un efect descurajant asupra oricărui inamic”, a declarat viceministrul apărării al Federației Ruse, Yunus-Bek Yevkurov, la ceremonia de închidere.

author avatar
Tudor Borcea
366 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger