AcasăȘTIRI EXTERNEArmata israeliană, pe poziţii de atac: a încercuit oraşul Gaza! Ameninţarea Hamas...

Armata israeliană, pe poziţii de atac: a încercuit oraşul Gaza! Ameninţarea Hamas a venit imediat

Războiul din Gaza oferă și o oportunitate pentru Washington și Beijing de a lucra împreună la provocările globale comune

Armata Israelului a anunţat că a finalizat încercuirea orașului Gaza. Acum, israelienii lucrează acum la localizarea și neutralizarea infrastructurii subterane, a explozibililor și a altor amenințări pentru a permite FDI să se deplaseze liber în zonă.

„Forțele noastre se află în zone foarte importante din orașul Gaza”, a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului, contraamiralul Daniel Hagari.

Israel spune că va avansa şi mai mult

Orașul Gaza era cea mai dens populată parte a regiunii înainte de începerea războiului, dar la 13 octombrie Israelul a ordonat civililor din nord să se mute spre sud.

Ne aflăm la apogeul bătăliei. Am avut succese impresionante şi am trecut de periferia oraşului Gaza. Înaintăm”, a declarat Netanyahu, într-un comunicat.

Cum ameninţă Hamas

Hamas a amenințat joi că Gaza va fi un „blestem” pentru Israel, avertizând că soldații săi invadatori vor pleca acasă „în saci negri”.

„Gaza va fi blestemul istoriei pentru Israel”, a precizat Hamas, adăugând că Israelul se poate aștepta ca „mai mulți dintre soldații tăi să se întoarcă în saci negri”.

author avatar
Andrei Ștefan