AcasăȘTIRI EXTERNEArmata chineză a interzis accesul automobilelor Tesla în complexele sale. Reacţia lui...

Armata chineză a interzis accesul automobilelor Tesla în complexele sale. Reacţia lui Elon Musk

elon muskArmata chineză a interzis accesul automobilelor Tesla în complexele sale. Reacţia lui Elon Musk

Armata chineză a interzis intrarea mașinilor Tesla în complexele sale militare, din cauza îngrijorărilor privind securitatea.

Care sunt motivele? Mașinile Tesla au camere instalate și o serie de senzori, iar chinezii se tem că acestea pot fi folosite pentru a spiona bazele militare.

Interdicția a venit în timp ce diplomații de top ai Statelor Unite și ai Chinei s-au întâlnit în Alaska, prima întâlnire față în față de când președintele Joe Biden și-a preluat mandatul în luna ianuarie.

Cum a reacţionat Elon Musk?

Directorul executiv al Tesla, miliardarul Elon Musk, a declarat sâmbătă că societatea sa va fi închisă dacă mașinile produse de aceasta au fost folosite pentru spionaj

Acesta este primul comentariu al lui Musk, după ce armata chineză a interzis folosirea mașinilor Tesla în bazele și facilitățile sale.

Există un stimulent foarte puternic pentru noi să fim foarte confidențiali cu orice informație„, a spus Musk în timpul unui forum virtual din China.

„Dacă Tesla ar folosi mașini să spioneze în China sau oriunde, am fi închiși”, a completat acesta.

Tesla are 30% din piaţa chineză de maşini electrice

În China, cea mai mare piaţă auto din lume şi o piaţă de importanţă majoră pentru vehiculele electrice, Tesla a vândut anul trecut 147.445 de vehicule, 30% din vânzările sale la nivel global.

Cu toate acestea, anul acesta Tesla se confruntă cu o concurenţă mai mare de la rivalii interni, cum ar fi Nio şi Geely.

author avatar
Andrei Ștefan
211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger