AcasăȘTIRI EXTERNEArme chimice și bacteriologice în Ucraina / Franța și NATO îl avertizează...

Arme chimice și bacteriologice în Ucraina / Franța și NATO îl avertizează pe Putin

Utilizarea în Ucraina a armelor chimice sau bacteriologice ar fi opera Rusiei și ar duce la sancțiuni economice „masive și radicale” împotriva Moscovei, a avertiza ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian.

„Dacă ar avea loc atacuri cu mijloace chimice sau bacteriologice în Ucraina, am ști cine ar fi singurul responsabil. Ar fi Rusia. Din păcate, suntem obișnuiți cu acțiunile sale de dezinformare din Siria”, a spus Jean-Yves Le Drian, într-un interviu acordat Le Parisien.

„Sancțiuni masive, radicale, fără tabuuri”

„Este de la sine înțeles că utilizarea mijloacelor neconvenționale ar constitui o escaladare intolerabilă și ar duce ca răspuns la sancțiuni economice absolut masive și radicale, fără tabuuri”, a adăugat el, scrie Boursorama.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și-a exprimat îngrijorarea în ultimele zile că Rusia ar putea recurge la atacuri chimice în Ucraina.

Moscova acuză în schimb Statele Unite că au dezvoltat laboratoare de arme biologice în țară, o acuzație considerată fantezistă de Washington.

„Rusia pretinde că negociază”

În interviul său, Jean-Yves Le Drian acuză Rusia că este angajată în Ucraina, unde armata rusă a lansat o vastă ofensivă pe 24 februarie, într-un „proces dramatic de brutalitate de lungă durată”.

Logica rusă, crede șeful diplomației franceze, „se bazează pe tripticul obișnuit: bombardamente fără discernământ, așa-zise „coridoare” umanitare menite să acuze apoi adversarul că nu le respectă și discuții fără alt obiectiv decât să pretindă că negociază”.

Fără o încetare a focului, spune el, orice progres în discuții va fi imposibil „pentru că nu negociezi cu pistolul la tâmplă”.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
570 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger