AcasăȘTIRI EXTERNEArestovici, la televiziunea din Moldova: „Dacă vrea Chișinăul, bombardăm Transnistria, intervenim!”

Arestovici, la televiziunea din Moldova: „Dacă vrea Chișinăul, bombardăm Transnistria, intervenim!”

Alexei ArestoviciArestovici, la televiziunea din Moldova: „Dacă vrea Chișinăul, bombardăm Transnistria, intervenim!”

Ucraina face tot posibilul să bage Moldova în război cu Rusia! Alexei Arestovici, consilierul președintelui Volodimir Zelenski, a vorbit la postul TV8 despre un posibil front la granița Moldovei!

El a precizat că trebuie doar ca autoritățile de la Chișinău să solicite un astfel de ajutor și Ucraina e pregătită să bombardeze Transnistria!

„Noi suntem buni vecini de sute de ani”

Ucraina nu are nevoie de un nou front la granița cu Republica Moldova, spune Arestovici. În același timp, însă, poziția Kievului este aceea că oricând poate interveni militar dacă se consideră că e nevoie.

„De ce să vă atragem într-un conflict militar? Nouă ne sunt suficiente problemele pe care le avem de-a lungul frontierei. Noi n-avem nevoie de un front nou, n-avem nevoie să trimitem acolo trupe care să lupte”, spune Arestovici.

Pentru noi, Moldova este o țară prietenă, noi suntem buni vecini de sute de ani. Ar fi inacceptabil să încălcăm suveranitatea Moldovei – Alexei Arestovici

În ce condiții ar ataca Ucraina

Și, totuși, Arestovici insistă că armata ucraineană ar putea oferi suport militar Republicii Moldova. Chiar dacă Chișinăul și-a exprimat în dese rânduri dorința de a nu fi implicat în războiul ruso-ucrainean și, mai mult, are Bucureștiul de partea sa, în cazul în care ar fi nevoie de sprijin militar, Zelenski se grăbește să anunțe că e gata să bombardeze Transnistria, teritoriu în estul Moldovei.

Ar trebui doar ca autoritățile de la Chișinău să solicite acest lucru în mod oficial, insistă consilierul președintelui Zelenski.

Singura opțiune prin care Ucraina poate oferi ajutor Moldovei, spun ajutor, nu o operațiune, ar fi ca Guvernul Moldovei să ne solicite direct ajutor. O astfel de opțiune, teoretic, este posibilă – Alexei Arestovici

Este a doua oară când Arestovici provoacă tensiuni în regiune, sugerând că Ucraina poate rezolva militar problema transnistreană „cât ai pocni din degete”.

Luna trecută, în Transnistria au avut loc mai multe atacuri, care au vizat infrastructura regiunii separatiste.

author avatar
Andrei Ștefan
897 afisari

5 COMENTARII

  1. Ipochimenul, are nume predestinat. La cate prostii spune nu m-as mira sa se adevereasca. Auzi, vecini de sute de ani. Asa se consoleaza ei. Or fi ca Fat Frumos, intr-o zi cat intr-un an. La cum se cred nu m-as mira,

  2. Buni vecini ati fost si la 1 apr1941 cand i ati bagat sub pamant pe toti moldovenii csre fugeau ca si vou acum de razboi. Mars si lasai pe altii care au platit deja cu viata!!!

  3. Gunoaiele de la Kiev condusi de mascariciul drogat Jeglensky vrea sa bage Moldova in razboi

  4. Jigodia asta de ARESTovici (ce nume idiot) precum si Zelenski, produc provocari in Basarabia, pentru atragerea in razboi cu Rusii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger