AcasăȘTIRI EXTERNEARDE PACIFICUL! China, exercitii militare lângă Taiwan! / Simulare de război la...

ARDE PACIFICUL! China, exercitii militare lângă Taiwan! / Simulare de război la Taipei, au folosit bombardiere și avioane de vânătoare!

ARDE PACIFICUL! China, exercitii militare lângă Taiwan! / Simulare de război la Taipei, au folosit bombardiere și avioane de vânătoare!

China a declarat că a efectuat exerciții militare în jurul Taiwanului, vineri, în timp ce o delegație a Congresului SUA a vizitat insula, într-o mișcare care, potrivit Armatei Populare de Eliberare, a fost destinată să vizeze „semnalele greșite” trimise de Statele Unite.

Armata chineză a trimis fregate, bombardiere și avioane de luptă în Marea Chinei de Est și zona din jurul Taiwanului, a declarat purtătorul de cuvânt al Comandamentului Teatrului de Est al Armatei Populare de Eliberare, Shi Yilu, potrivit televiziunii de stat chineze.

„Cei care se joacă cu focul se vor arde singuri”

„Această operațiune este un răspuns la recenta lansare de semnale greșite de către Statele Unite cu privire la chestiunea Taiwanului”, a spus Shi, fără a-i menționa pe parlamentarii americani aflați în vizită. „Acțiunile rele și trucurile SUA sunt complet zadarnice și foarte periculoase. Cei care se joacă cu focul se vor arde singuri”, a spus el.

În timpul unei întâlniri de vineri cu președintele Taiwanului Tsai Ing-wen, senatorul american Bob Menendez, președintele Comisiei de Relații Externe a Senatului, a declarat că Taiwan este o „țară de importanță globală”, iar securitatea sa are implicații pentru toată lumea. Menendez face parte dintr-un grup bipartit de șase parlamentari americani aflați în această vizită, într-o demonstrație de sprijin pentru insula democratică aflată în fața presiunii chineze, informează Alarabiya News.

Asemenea vizite și o referire la Taiwan ca la o „țară” stârnesc furie la Beijing, care respinge orice sugestie potrivit căreia Taiwan este o țară. China consideră insula una dintre provinciile sale. Statele Unite nu au relații oficiale cu Taiwanul revendicat de China, dar este cel mai important susținător internațional și furnizor de arme al insulei.

Menendez a recunoscut că guvernul chinez este „foarte nemulțumit” de vizita delegației, dar asta nu va descuraja grupul să susțină Taiwanul. Invazia Ucrainei de către Rusia a pus, de asemenea, Taipei în alertă pentru orice eventuale mișcări ale Beijingului de a folosi criza din Ucraina pentru a face o mișcare pe insulă. Guvernul nu a raportat nicio activitate neobișnuită chineză.

Armata Taipeiului, în alertă generală

Deși experții au exclus în curând un atac chinez asupra Taiwanului, posibilitatea nu a fost exclusă complet de statul insular. Context în care Ministerul Apărării din Taiwan a efectuat exerciții militare „Lien Hsiang” în apropierea capitalei Taipei și a zonelor învecinate, pe 12 aprilie.

Locuitorii din Taipei au fost surprinși de zgomotul avioanelor, încă de la primele ore ale dimineții, făcându-i pe unii să creadă că un atac chinez este în curs, a menționat South China Morning Post. Avioanele militare sunt de obicei văzute în Taipei doar în timpul paradelor și evenimentelor speciale.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Sun Li-fang, a declarat că este vorbe de un test al „comandamentului operațiunilor de luptă antiaeriană și de desfășurări de trupe în zonele militare ale forțelor comune, flotele navale, marile porturi aeriene și maritime, bazele și unitățile din teren”. Toate trupele militare implicate în simulare au răspuns „normal”, ,informează Eurasiantimes.

Potrivit surselor militare, avioanele de luptă F-16 fabricate în SUA și elicopterele de asalt AH-64 Apache, precum și avioane indigene F-CK-1 Ching Kuo, au fost aduse la Taipei pentru a testa răspunsurile acelor unități.

Alte unități din Taiwan, cum ar fi bateriile de rachete, baze aeriene și porturi, au fost, de asemenea, testate în cadrul exercițiului, care a fost organizat dimineața devreme pentru a preveni perturbarea zborurilor civile, potrivit oficialilor.

China amenință „forțele secesioniste”

În ultima vreme, armata taiwaneză a întreprins mai multe reforme în armată pentru a-și consolida apărarea împotriva Chinei. În urmă cu câteva zile, a efectuat exerciții militare cu rachete americane Javelin care sunt folosite pe scară largă de ucraineni împotriva Rusiei. În martie, a efectuat exerciții cu muniție reală pe două dintre insulele sale, nu departe de China continentală.

În ziua în care Taiwanul a simulat un atac al armatei chineze, Ministerul Apărării din Taiwan a publicat un manual de apărare civilă pentru populație, în caz de agresiune militară chineză. Atât manualul, cât și exercițiile au fost luate în râs de experții militari din China continentală.

Atât exercițiile, cât și manualul, din punct de vedere militar, vor fi zadarnice pentru a salva „forțele secesioniste” și  „independența Taiwanului”, în cazul în care ar izbucni un conflict în strâmtoare, deoarece capacitățile copleșitoare ale armatei Chinei (PLA) le vor face inutile, a declarat pentru Global Times un expert militar din China continentală.

Chiar dacă va izbucni o confruntare militară între strâmtoare, PLA îi va viza doar pe secesionişti, nu pe oameni obişnuiţi, potrivit expertului, care a mai subliniat că autoritatea de apărare a Taiwanului urmăreşte să umfle „pericolul” pe continent prin distribuirea manualului.

Se pregătește un război de uzură

Potrivit presei din Taiwan, avioanele de război ale PLA s-au întors marți în zona de identificare a apărării aeriene din sud-vest a Taiwanului, marcând prima prezență completă de la începutul lunii aprilie.

Iar televiziunea de stat chineză a informat, la 11 aprilie, că o brigadă a forțelor aeriene, cu sediul în estul Chinei, tocmai a achiziționat un nou lot de avioane de luptă J-16. Această aeronavă a fost o prezență regulată în patrulele și exercițiile PLA din apropierea insulei Taiwan.

În plus, analiştii chinezi cred că introducerea în serviciu de către PLA a unor avioane de luptă mai avansate, cum ar fi J-16, va înlocui în cele din urmă avioanele de luptă anterioare precum J-7 şi J-8, sporind capacitatea de luptă a armatei, potrivit Global Times.

Aceasta indică faptul că ambele părți s-au pregătit pentru un război lung de uzură și, în timp ce uriașa armată chineză va intimida Taiwanul, aceasta din urmă și-ar concentra toate resursele și energia pe combaterea amenințării omniprezente a unei invazii chineze.

author avatar
Tudor Borcea
1.237 afisari

6 COMENTARII

  1. Bai bolsevicilor,dar pe Taiwnezi i-ati intrebat dca doresc sa traiasca sub dictatura comunista ?

    • Te referi la globalismul neomarcxsit, ambalat frumos într, o democrație venita de peste ocean de la democrații unchiului Sam?

  2. Da sa intre odata si sa isi ia teritoriul inapoi. Chinezii nu sunt romanii care in loc sa isi ia Bucovina inapoi, il pupa in cur pe actorasul porno.

  3. Bravo Ghita… aici ai nimerit
    De lasitatea guvernelor aflate la putere de (32 de ) Nimeni nu scoate un cuvintel

    Tradatori de Patrie ca Severin Constantinescu Roman merg nestingheriti pe strada… Ne-au vandut… neam si glia stramoseasca… dar toti romanii se inseala… caci vor plati… Nimic nu se uita

  4. Sper ca sa inceapa razboiul cu Taiwan pana in iarna, nu pentru ce e bine dar poate avem si noi noroc sa se mai intarzie pandemia urmatoare. Lumea s-a plictisit de covid, se plictiseste si de ucraina, si in curand trebuie ceva nou sa tii lumea speriata ori o alta pandemie ori un alt razboi

  5. China trebuie sa is Taiwan inapoi este insula lor ,Americanii sint ocupati cu trasul pe nas si sa si bage in vene si sa faca operatii transexuale

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger