AcasăȘTIRI EXTERNE"Arde" Marea Roşie! O navă de război franceză, luată la ţinţă de...

„Arde” Marea Roşie! O navă de război franceză, luată la ţinţă de două drone lansate din Yemen

Marea Roşie a devenit scena unor lupte între navele Occidentului şi rebelii din Yemen.

O navă de război franceză a doborât două drone care au fost lansate pe ea de pe coasta Yemenului.

Ce au anunţat francezii?

Fregata multifuncţională Languedoc a interceptat şi distrus o primă dronă sâmbătă, în jurul orei 21:30, ora locală franceză, iar o a doua în jurul orei 23:30, la 110 km de coasta Yemenului, în jurul Al Hudaydah.

„Pe 9 decembrie, fregata multirol Languedoc a marinei franceze a doborât două drone care zburau direct spre ea de pe coasta Yemenului”, se arată în raport.

Un UAV a fost doborât în ​​jurul orei 21:30 sâmbătă, ora Parisului, al doilea – în jurul orei 23:30. Ambele drone au fost interceptate la aproximativ 110 km de coasta Yemenului.

Tot mişcarea Houthi e de vină

Rebelii Houthi au anunţat deja că vor ataca toate navele care se îndreaptă spre Israel, indiferent de naţionalitatea lor, şi a avertizat toate companiile maritime internaţionale să nu aibă de-a face cu porturile israeliene.

Cei de la Houthi par a fi complicii Iranului, în Marea Roşie. Ei au atacat şi confiscat mai multe nave legate de Israel, în Marea Roşie şi strâmtoarea ei Bab al-Mandab, o cale maritimă prin care este transportat o mare parte din petrolul lumii.

Reamintim că nava comercială Galaxy Leader, ce fusese capturată de rebelii Houthi şi la bordul căreia se afla şi un român, a fost „abordată ilegal de către personal militar cu ajutorul unui elicopter”, la 19 noiembrie.

Americanii au precizat, apoi, că o navă de-ale lor a eliberat petrolierul ce are legături cu Israelul, vapor ce fusese capturat de rebelii Houthi.

author avatar
Andrei Ștefan
446 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri