AcasăȘTIRI EXTERNEArabii se opun excluderii Rusiei din OPEC+. Ce se întâmplă cu prețul...

Arabii se opun excluderii Rusiei din OPEC+. Ce se întâmplă cu prețul petrolului

OPECArabii se opun excluderii Rusiei din OPEC+. Ce se întâmplă cu prețul petrolului

Ministrul energiei și infrastructurii din Emiratele Arabe Unite a transmis un mesaj Occidentului care impune tot mai multe sancțiuni împotriva Moscovei. Rusia va face întotdeauna parte din OPEC+, chiar dacă guvernele de pe tot globul au impus un embargo de petrol rusesc din cauza războiului din Ucraina.

Suhail Al Mazrouei, fost președinte al alianței petroliere, a spus că nicio altă țară nu poate egala producția energetică a Rusiei și a susținut că politica nu ar trebui să distragă atenția de la eforturile grupului de a gestiona piețele energetice.

Rusia, de neînlocuit

„Întotdeauna, Rusia va face parte din acel grup și trebuie s-o respectăm”, i-a spus el, potrivit CNBC. „OPEC+, când vorbesc cu noi, trebuie să vorbească inclusiv cu Rusia”, a spus el, referindu-se la negocierile grupului cu importatorii de energie.

SUA, Europa și Japonia au cerut națiunilor producătoare de petrol să facă mai mult pentru a aborda prețurile-record ridicate pe fondul războiului din Ucraina și al deficitului de aprovizionare. Dar, Al Mazrouei a spus că petrolul rus va juca un rol vital în realizarea acestui lucru. Comentariile vin în momentul în care aliații occidentali își exprimă îngrijorarea că importurile rusești de energie completează indirect mașinăria de război a președintelui Vladimir Putin cu venituri din petrol și gaze.

„Cine poate înlocui Rusia astăzi? Nu mă pot gândi la o țară care poate într-un an, doi, trei, patru sau chiar 10 ani să înlocuiască 10 milioane de barili. Nu este realist”, a spus el.

OPEC reprezintă aproximativ 40% din livrările mondiale de petrol

OPEC+, condusă de Arabia Saudită și Rusia, are capacitatea de a crește producția de petrol și de a reduce prețurile țițeiului, care au crescut la peste 100 de dolari pe baril. „Suntem de acord cu ținta sau obiectivul lor de a încerca să calmeze piața și să echilibreze piața”, a spus Al Mazrouei. „Dar tu nu o faci așa. Nu o faci punând sancțiuni pe o hidrocarbură pe care nu o poți înlocui – decât dacă vrei ca prețurile să crească.”

OPEC+ este în proces de eliminare a reducerilor record ale livrărilor, de aproximativ 10 milioane de barili pe zi. Reducerea istorică a producţiei a fost pusă în aplicare în aprilie 2020 pentru a ajuta piaţa de energie să se redreseze după ce pandemia de coronavirus a afectat cererea de ţiţei.

În ultimele luni grupul a crescut lunar producţia de petrol cu 400.000 de barili pe zi. Alianţa energetică a menţinut această politică, în ciuda presiunii susţinute din partea consumatorilor de top de a pompa mai mult pentru a reduce preţurile şi a ajuta redresarea economică. Numai OPEC reprezintă aproximativ 40% din livrările mondiale de petrol.

author avatar
Andreea Vlad
456 afisari

1 COMENTARIU

  1. Simt ei ca daca toti mancatorii de petrol nu prod vor sa faca asa ceva rusilor la o adica sunt urmatorii si pur si simplu isi apara pielea!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger