AcasăȘTIRI EXTERNEArabia Saudită ridică Orașul Non-Profit

Arabia Saudită ridică Orașul Non-Profit

Fundația Misk Mohammed bin Salman din Arabia Saudită a dezvăluit detalii pentru planul general al Non-Profit City,  despre care spune că este primul de acest fel din lume.

Fotografiile aeriene arată granițele acestui proiect – Wadi Hanifa se află la nordul orașului, în timp ce cartierul Irqah din Riad se află la sud, de-a lungul șoselei de centură de vest, potrivit The National.

Se estimează că zonele comerciale din oraș acoperă mai mult de 306.000 de metri pătrați, cu o forță de muncă estimată a ajunge la aproximativ 20.000. Aproximativ 99.000 de metri pătrați au fost alocați pentru magazine cu amănuntul și divertisment.

Masterplanul general al orașului include zone rezidențiale cu 500 de vile și case, precum și 6.000 de apartamente. Împreună, se așteaptă să găzduiască aproape 18.000 de locuitori.

În general, orașul întruchipează o „metropolă digitală avansată, centrată pe om, concepută pentru a fi sustenabilă și prietenoasă cu pietonii”. „Mai multe detalii despre dezvoltarea în curs și progresul orașului nonprofit dezvoltat de  prințul Mohammed bin Salman vor fi anunțate în lunile următoare”, a menționat Fundația.

Orașul va acționa ca un “incubator pentru grupurile de tineri voluntari, precum și pentru instituțiile locale și internaționale non-profit”.Acesta va găzdui companii de capital de risc și investitori care vor sprijini talentul și afacerile pentru a stimula contribuțiile comunității din întreaga lume.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
529 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger