AcasăȘTIRI EXTERNEApocalipsa, acum, pe Insula La Palma! Zeci de cutremure, blocuri de lavă....

Apocalipsa, acum, pe Insula La Palma! Zeci de cutremure, blocuri de lavă. O nouă erupţie e oricând posibilă – VIDEO

la palma

Insula iadului, așa ar putea fi descrisă insula La Palma din arhipelagul Canarelor. Un val de cutremure și erupții a pus stăpânire pe insulă.

Nu mai puțin de 79 de cutremure s-au resimţit în ultimele zile, din cauza vulcanului care continuă să erupă după mai bine de o lună de activitate. Pe conul vulcanic, prăbuşit parţial, sunt patru puncte de erupţie, toate active. Pe lângă lavă şi cenuşă, există şi puternice emisii de gaze toxice.

Activitatea seismică creşte temerile cetăţenilor cu privire la erupţiile vulcanului. Cel mai puternic dintre cutremurele de luni dimineaţă a avut magnitudinea 4,1, s-a produs la doar 13 kilometri adâncime şi s-a resimţit pe toată insula.

Până acum, 7000 de oameni au fost evacuaţi din preajma vulcanului şi 2.000 de construcţii au fost deja distruse de râurile de lavă. Există temeri că activitatea vulcanică ar putea continua şi în următoarele trei luni, ceea ce pune în pericol casele de pe insulă. Încă 500 de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească, joi, casele, scrie Digi24.

author avatar
Andreea Vlad