AcasăȘTIRI EXTERNEAplicația Airbnb, folosită pentru a ajuta Ucraina. Mii de oameni fac rezervări...

Aplicația Airbnb, folosită pentru a ajuta Ucraina. Mii de oameni fac rezervări pentru călătorii imaginare

airbnbAplicația Airbnb, folosită pentru a ajuta Ucraina. Mii de oameni fac rezervări pentru călătorii imaginare

Gazdele Airbnb din Ucraina sunt inundate de rezervări de la oameni din întreaga lume. Totul face parte dintr-o campanie creativă pornită pe rețelele de socializare pentru a canaliza bani către ucraineni.

Doar pe 2 și 3 martie, oaspeții din întreaga lume au rezervat peste 61.000 de nopți în Ucraina, potrivit unui purtător de cuvânt al Airbnb. Mai mult de jumătate din aceste nopți au fost rezervate de americani, a spus acesta.

Miercuri și joi, gazdele Airbnb au încasat aproape 2 milioane de dolari din 61.000 de rezervări care nu au fost onorate, potrivit CNN.

Irpin, cel mai popular loc de cazare

Irpin, orașul de lângă Kiev puternic afectat de lupte și bombardamente, a devenit unul dintre cele mai populare locuri de cazare de pe rețeaua Airbnb.

Apelul pentru turiști a început online, unde susținătorii au îndemnat oamenii să rezerve camere cât mai aproape de data de check-in pentru a se asigura că gazdele primesc rapid taxele aferente. De obicei, Airbnb emite o plată la aproximativ 24 de ore după ce un oaspete se înregistrează.

De asemenea, organizatorii campaniei îndeamnă oamenii să se asigure că închirierile sunt operate de persoane fizice și nu de companii.

Airbnb se retrage din Rusia și Belarus

Serviciul de rezervări online de cazare Airbnb își va suspenda activitățile din Rusia și Belarus ca urmare a invaziei Ucrainei de către Moscova, relatează Reuters.

Decizia a fost anunțată într-o postare scurtă făcută pe Twitter de către Brian Chesky, CEO-ul Airbnb.

author avatar
Andreea Vlad