AcasăȘTIRI EXTERNEAnunțul NATO de care se temea Rusia. Putin poate desfășura arme nucleare

Anunțul NATO de care se temea Rusia. Putin poate desfășura arme nucleare

Anunțul NATO de care se temea Rusia. Putin poate desfășura arme nucleare / Foto: Facebook

Finlanda și Suedia vor putea adera rapid la NATO, în cazul în care vor decide să ceară statutul de membru al Alianței, a declarat joi, 28 aprilie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

„Desigur, Finlanda și Suedia trebuie să decidă dacă doresc sau nu să solicite aderarea la NATO. Dar dacă vor decide să aplice, vor fi primite cu brațele deschise în cadrul NATO. Finlanda și Suedia sunt cei mai apropiați parteneri ai noștri”, a declarat Stoltenberg.

Vor fi 32 de țări aliate în fața lui Putin

„Finlanda și Suedia vor fi primite cu căldură și mă aștept ca procesul să decurgă rapid”, a spus Stoltenberg reporterilor, la Bruxelles, adăugând că intenționează să discute cu președintele finlandez mai târziu în cursul zilei.

El a adăugat că este sigur că se pot găsi aranjamente pentru perioada interimară dintre o cerere din partea celor două țări scandinave și ratificarea oficială în parlamentele tuturor celor 30 de membri NATO, scrie US News.

„Sunt convins că există modalități de a acoperi această perioadă intermediară într-un mod care să fie suficient de bun și care să funcționeze atât pentru Finlanda, cât și pentru Suedia”, a spus el.

Aderarea celor două țări la Alianța Nord Atlantică este privită cu multă iritare de Moscova. După invazia Rusiei în Ucraina, mai ales Finlanda și-a accelerat demersurile privind o aderare la NATO.

Rusia, cu care Finlanda are o graniță comună de peste 1.300 km, a declarat că va desfășura arme nucleare și rachete hipersonice în enclava sa baltică Kaliningrad dacă Finlanda și Suedia decid să adere la NATO.

author avatar
Tudor Borcea
727 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ziare.com UN SITE CE INSTIGA LA URA , CARE IMPUNE CENZURA SI DICTATURA IN ROMANIA !!! FALSI JURNALISTI , SIMPLI COPISTI PLAGIATORI, LINGAI IN CÙR A CLASEI POLITICE , MÙISTI PROFESIONISTI , JEGURI PATENTATE , PLEAVA JURNALISMULUI DE CEA MAI JOASA SPETA , COLABORATORI VIERMANOSI , DEJECTII UMANE .GUNOAIE INFECTE
    SLUGILE CREDINCIOASE SUNT ZILNIC CU ARTICOLE ELOGIOASE , SCARBOASE PANA LA VOMA , SI ODE LA ADRESA JEGURILOR DIN FRUNTEA TARII CE AU DISTRUS TOTAL ROMANIA SI AU INDATORAT-O PENTRU SECOLE . FALSI JURNASITI DE PE ZOAIE.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger