AcasăȘTIRI EXTERNEAnunțul Kievului. Câte cadre medicale au fost ucise de la începutul războiului...

Anunțul Kievului. Câte cadre medicale au fost ucise de la începutul războiului în Ucraina 

(sursa foto: Facebook/Міністерство охорони здоров'я України)

Nu trece zi fără ca Europa și lumea întreagă să se uite cu îngrijorare către situația din Ucraina. Au trecut cinci luni de la începutul invaziei ruse în Ucraina, iar printre victimele acestui război se numără și cadre medicale. Adică salvatorii de vieți.

Ministerul ucrainean al Sănătății a anunțat că cel puțin 18 cadre medicale au fost ucise și aproape 900 de unități medicale au fost avariate sau distruse în urma invaziei Rusiei în Ucraina, care a intrat duminică în cea de-a șasea lună, relatează Reuters.

Sute de unități medicale au avut nevoie de reparații

Într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook, Ministerul Sănătății de la Kiev a mai precizat că peste 50 de lucrători medicali au fost răniți de atacurile rusești, începând cu 24 februarie.

În același mesaj postat pe rețeaua de socializare se susține că 123 de unități medicale din Ucraina au fost total distruse de invazie, în timp ce alte 746 au avut nevoie de reparații.

Pe de altă parte, Rusia neagă că a vizat în mod deliberat civili sau lucrători medicali și afirmă că desfășoară o „operațiune militară specială” în Ucraina pentru a lupta împotriva naționaliștilor, titrează aceeași sursă.

În aprilie, o echipă a organizației Medici fără Frontiere (MSF) din Ucraina a descris un atentat cu bombă asupra unui spital în orașul Mykolaiv, din sudul Ucrainei, la care a fost martoră. Citiți mai multe AICI.

author avatar
Andrei Coman
235 afisari

1 COMENTARIU

  1. 18, wow! câți medici irakieni au fost uciși în cele două invazii americane din Irak?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger