AcasăȘTIRI EXTERNEVestea care dă fiori: S-a anunțat dispariția a peste două tone de...

Vestea care dă fiori: S-a anunțat dispariția a peste două tone de uraniu natural dintr-un sit din Libia

sursa foto: obiectivdesuceava.ro

Un anunț cu totul îngrijorător a venit, recent, de la AIEA, după o vizită întreprinsă de către inspectorii Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică a raportat miercuri dispariţia a aproximativ 2,5 tone de uraniu natural dintr-un sit din Libia, potrivit unui comunicat remis AFP, informează Agerpres.

Ar fi vorba de zece containere

sursa foto: twitter.com/rafaelmgrossi

Conform sursei citate, în timpul unei vizite datând de marţi, inspectorii ONU „au descoperit că zece containere cu aproximativ 2,5 tone de uraniu natural sub formă de concentrat de uraniu („tort galben”) nu erau acolo unde au fost declarate de autorităţi”, a menționat directorul general ai AIEA, Rafael Grossi, într-un raport către statele membre.

În acest context, AIEA anunță că va face verificări suplimentare pentru „clarificarea circumstanţelor dispariţiei acestui material nuclear şi a locaţiei sale actuale”. Nu au fost furnizate, însă, detalii despre situl în cauză.

Ar mai fi de precizat faptul că Libia a renunţat la programul de dezvoltare a armelor nucleare în 2003, sub conducerea fostului lider de la acea vreme, Muammar Gaddafi.

author avatar
Andrei Coman
393 afisari

4 COMENTARII

  1. Vinovatii ii stiti !,cine a instrumentat primavara araba in Libia ?, americanii ,francezii ,italienii . Cine intretin haosul in Libia ca sa poata mulge petrolul si gazele MOACA ?.
    Principiul american :orce tara cu resurse de petrol si gaze care nu sta CAPRA LA MULS !,este o tara terorista !,deci trebuie atacata .

  2. Cu siguranta l-a furat SaddamHussein si l-a ascuns in pestera TORA-BORA-BIS…acum joaca table cu Osama si Ghadafy.Pana si desenele animate cu Tom&Jerry erau mai credibile decat stirile astea de doi bani….Incepand cu 11sept2001 numai asa ceva avem la stiri-DISNEYLAND

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger