AcasăȘTIRI EXTERNEAnunțul care dă fiori reci lui Putin. Alexei Navalny a început să-și...

Anunțul care dă fiori reci lui Putin. Alexei Navalny a început să-și revină

Medicii care-l tratează pe liderul opoziției ruse, Alexei Navalny, spun că acesta a ieșit din coma indusă și starea sa, de când a fost otrăvit, s-a îmbunătățit.

Acum, Alexei Navalny răspunde la stimuli verbali, au spus anunțat medicii germani.

Navalny, în vârstă de 44 de ani, a fost transportat în Germania după ce s-a îmbolnăvit subit într-un zbor în Siberia,  în luna august.

Echipa sa spune că a fost otrăvit la ordinul președintelui rus Vladimir Putin, care neagă implicarea.

Medicii germani spun că a fost otrăvit cu o substanță denumită Novichok.

Alexei Navalny răspunde la stimuli verbali

Luni, reprezentanții spitalului Charité din Berlin au afirmat că Navalny este oprit de la ventilația mecanică.

„El răspunde la stimuli verbali. Este prea devreme pentru a evalua efectele potențiale pe termen lung ale otrăvirii sale severe”, au spus medicii.

Purtătorul de cuvânt al lui Navalny, Kira Yarmysh, a scris pe Twitter: „Știri despre Alexei. Astăzi a fost scos din comă indusă. Treptat va fi oprit de la ventilator. El răspunde la stimuli verbali”.

Reacția liderilor Europei

Angela Markel a spus săptămâna trecută că Navalny a fost victima unei tentative de crimă și că lumea va căuta răspunsuri la Rusia.

Un înalt parlamentar german a cerut luni oprirea conductei de gaze naturale Nord Stream de sub Marea Baltică, un proiect energetic uriaș care ar dubla fluxul de gaz rusesc către Europa.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al guvernului german a declarat luni că este prea devreme pentru a lua o decizie cu privire la Nord Stream.

Proiectul trebuie finalizat în ciuda „dificultăților” actuale, a declarat ministrul rus al Energiei, Alexander Novak.

Ce spune Kremlinul

Pe această temă, Kremlinul a spus că este „absurd” să acuzăm Rusia pentru otrăvirea lui Navalny.

„Încercările de a asocia într-un fel Rusia cu cele întâmplate sunt inacceptabile pentru noi, sunt absurde”, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui Putin, Dmitry Peskov.

Purtătorul de cuvânt al ministerului rus de externe, Maria Zakharova, a declarat anterior că afirmația potrivit căreia Novichok a fost folosit pentru a otrăvi liderul nu a fost susținută de dovezi.

Reamintim că Novichok a fost folosit pentru a otrăvi fostul spion rus Sergei Skripal și pe fiica acestuia în Marea Britanie în anul 2018.

Uniunea Europeană a cerut o realizarea unei anchete „transparente” de către guvernul rus.

Navalny este un militant anticorupție

Navalny s-a îmbolnăvit pe 20 august într-un zbor de la Tomsk la Moscova. Susținătorii săi suspectează că otrava a fost plasată într-o ceașcă de ceai pe aeroportul din Tomsk.

Avionul a fost deviat către Omsk, unde a fost tratat timp de trei zile, înainte de a fi transferat la spitalul Charité din Berlin.

Navalny este un militant anticorupție care a condus proteste la nivel național împotriva autorităților ruse. Lui Navalny i s-a interzis să participe la alegeri împotriva lui Putin din cauza unei condamnări pentru delapidare, potrivit bbc.com .

author avatar
Eli Dan Davidescu
253 afisari

3 COMENTARII

  1. Asta e buna,condamnat pentru delapidare militant anticoruptie.De fapt cam astea sunt valorili „lumii libere” pe care o pupa unii d-aci in dos 25 de ore pe zi.Nu stiam ca sunteti si un ziar de umor.In mod sigur lui Putin ii tremura inima din pantaloni.

    • Condamnarea aia pentru delapidare are vreun temei sau e pura discreditare in ochii prostilor ?

      • Daca nu avea temei condamnarea evreul american, seful lui Navalny, nu o stergea englezeste din Rusia.
        „Ochii prostilor” pot vedeea ca blogul asta colorat in rosu, cu nume de ziar national, este o adunatura de fosti securisti rusofobi, gelosi pe sereistii ce fura cu protectie de ambasada.
        Chiar credeati ca nu v-a ghicit nimenea?
        Lasati-o mai moale cu rusofobia si sinofobia ca nu se mai poarta si nu merita sa cadeti nasol pentru o biata solda.
        Fiti si voi cu timpul, ca iar v-o iau altii inainte.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger