AcasăȘTIRI EXTERNEPANICĂ ÎN ANGLIA: Rusia pregătește racheta care poate lovi Londra în 5...

PANICĂ ÎN ANGLIA: Rusia pregătește racheta care poate lovi Londra în 5 minute! Zircon, deja amplasate pe submarine nucleare invizibile

sursa foto: Twitter (X) /Towhee

Rusia își echipează noile sale submarine nucleare cu rachete hipersonice Zircon.

Rachetele de acest tip sunt capabile să dezlănțuie focoase nucleare cu viteze de până la 10.000 de kilometri pe oră.

United Shipbuilding Corporation a anunțat recent, conform presei de stat, că rachetele mortale Zircon au început deja să fie amplasate pe submarinele invizibile din clasa Yasen-M, potrivit The Sun.

Ar putea lovi Londra în cinci minute

Deseori numită „de neoprit”, racheta ar putea lovi Londra în cinci minute dacă ar fi lansată, notează aceeași sursă.

Este cea mai recentă mănușă aruncată de Putin în timp ce liderul de la Moscova continuă să-și etaleze mușchii militari împotriva Occidentului. Rusia a petrecut ani de zile lăudându-se cu noua sa generație de „super-arme” hipersonice, Putin insistând că „nu există echivalent în nicio țară din lume”, potrivit publicației citate.

Anunțul șefului USC

„Submarinele nucleare multifuncționale ale proiectului Yasen-M vor fi echipate cu sistemul de rachete Zircon în mod regulat”, a declarat Alexei Rakhmanov, CEO-ul companiei United Shipbuilding Corporation (USC). „Lucrările în această direcție sunt deja în curs”.

 

Rachetele, care zboară cu de nouă ori viteza sunetului, poartă un focos de 400 de kt.
Submarinele cu rachete de croazieră Yasen-M, care includ modelele Kazan și Severodvinsk, sunt ascunse și ar putea trece nedetectate în apele oceanice adânci.

author avatar
Andrei Coman