AcasăȘTIRI EXTERNEAnunț trist despre soția fostului președinte SUA Jimmy Carter. Medicii au pus...

Anunț trist despre soția fostului președinte SUA Jimmy Carter. Medicii au pus un diagnostic dur

jimmy carterAnunț trist despre soția fostului președinte SUA Jimmy Carter. Medicii au pus un diagnostic dur

Rosalynn Carter, fostă primă doamnă a Statelor Unite și soția fostului președinte Jimmy Carter, suferă de demență, au anunțat reprezentanții familiei Carter, marți, conform Reuters.

„Continuă să trăiască liniștită acasă, împreună cu soțul ei, bucurându-se de primăvară în Georgia și de vizitele persoanelor dragi”, a transmis familia Carter într-un comunicat.

Rosalynn Carter suferă de demență

Rosalynn Carter, în vârstă de 95 de ani, s-a implicat vreme de decenii în lupta împotriva stigmatului față de afecțiunile psihice, au adăugat reprezentanții familiei Carter, adăugând că există speranța ca vestea diagnosticului ei să „accentueze conștientizarea față de aceste probleme în toată țara”.

Jimmy Carter a fost președintele Statelor Unite între 1977 și 1981, timp de un mandat. În 1976 a câștigat în fața președintelui în funcție de atunci, Gerald Ford, venit la Casa Albă fără alegeri, în urma scandalului Watergate și a demisiei lui Richard Nixon. În 1980, a fost învins, la rândul său, de Ronald Reagan.

Jimmy și Rosalynn Carter sunt căsătoriți din 1946 și au patru copii. Fostul președinte american, în vârstă de 98 de ani, a optat să primească îngrijiri acasă pentru vârsta foarte înaintată, a anunțat Carter Center în luna februarie. El este cel mai longeviv fost președinte al SUA din istorie.

author avatar
Andreea Vlad
292 afisari

4 COMENTARII

  1. Yankeyii mincatara bataie cu pietre de la Sirbi in Kosovo. S-a mai intimplat. In timpul Raboiului Confederat pentru Independenta (1861-1865), la A Doua Batalie de la Bull Run (Virginia), Confederatii, dupa ce au terminat munitia, i-au batut pe Yankei cu pietre!!! Bravo, baieti, tineti-o tot asa!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger