AcasăȘTIRI EXTERNEAntivacciniștii îi atacă pe deputații lui Macron (VIDEO)

Antivacciniștii îi atacă pe deputații lui Macron (VIDEO)

Antivacciniștii îi atacă pe deputații lui Macron (VIDEO)

Preşedintele francez Emmanuel Macron a denunţat luni agresiunea „intolerabilă şi inacceptabilă” asupra deputatului Stéphane Claireaux, din partidul La Republique en Marche (LREM), din Saint-Pierre şi Miquelon, atacat, duminică, în faţa casei sale, de antivacciniști.

„Am văzut intensificarea violenței împotriva aleșilor”, a deplâns președintele francez în timpul unei deplasări la Nisa, prima de când a spus, săptămâna trecută, că vrea „să-i enerveze pe cei nevaccinati”.

Stéphane Claireaux, care face parte din majoritatea prezidențială, și-a anunțat luni intenția de a depune o plângere după atacul despre care a spus că seamănă cu o „lapidare”, scrie Radio Canada.

Atacat cu pietre și alge

Agresiunea căreia i-a fost victimă, a avut loc cu câteva zile înainte de stabilirea, miercuri, a pașaportului sanitar în Saint-Pierre-et-Miquelon, o comunitate franceză de peste mări, de aproximativ 5.900 de locuitori situată în sudul Newfoundland, în Canada.

Claireaux fusese atacat cu alge marine și diverse proiectile după ce, din 500 de persoane care participau la o demonstrație împotriva regulilor sanitare Covid-19, câteva zeci s-au deplasat la domiciliul deputatului LREM.

Un videoclip postat pe Twitter de ministrul francez al Mării, Annick Girardin, arată pentru câteva secunde agresiunea împotriva deputatului din Saint-Pierre-et-Miquelon.

Șeful grupului La République en Marche din Adunarea Națională și fostul ministru de Interne, Christophe Castaner, a declarat că a numărat 322 de amenințări împotriva deputaților, în 2021, dintre care două treimi împotriva deputaților LREM.

În fața multiplicărilor agresiunilor şi ameninţărilor, preşedinte Adunării Naţionale, Richard Ferrand, se va întâlni marţi seară cu miniştrii francez de Interne, Gérald Darmanin şi  cu cel al Juastiției, Eric Dupond-Moretti, pentru a face o evaluare a situaţiei la zi a cazurilor înregistrate, a anchetelor efectuate şi a răspunsului dat.

Zeci de parlamentari au depus plângeri după ce au primit amenințări cu moartea legate de poziția lor cu privire la restricțiile legate de Covid-19, a declarat luna trecută Ferrand.

author avatar
Tudor Borcea
358 afisari

3 COMENTARII

  1. trebuiau sa-l ia de picioare sa-l tranteasca jos si sa-l bata bine. Poate intelegea ce inseamna agresiune.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger