AcasăȘTIRI EXTERNEAnthony Fauci, cel mai bine plătit angajat din Guvernul SUA!

Anthony Fauci, cel mai bine plătit angajat din Guvernul SUA!

Donald Trump a plecat de la Casa Albă, dar Anthony Fauci e tot acolo. Să fie el cel mai puternic om din SUA? Probabil că nu, însă are un lobby (spate, pe românește) atât de puternic încât nici măcar șeful statului nu-l poate clinti din funcție. Și asta nu e tot! Fauci e, totuși, cel mai tare la un capitol – conform datelor privind salariile federale disponibile pentru anul 2020, dr. Anthony Fauci este cel mai bine plătit angajat din întreg guvernul american!

Pe scurt, Fauci câștigă mai bine chiar decât președintele Statelor Unite ale Americii! Ultima raportare referitoare la veniturile sale publice arată că a încasat 417.608 dolari, peste tot ce înseamnă nivel salarial în administrația federală din State. La atâția bani, scriu ziarele de peste Ocean, dr. Anthony Fauci nu este doar cel mai bine plătit medic din guvernul SUA, ci și cel mai bine plătit american dintre toate cele patru milioane de angajați federali!

  • În America, președintele țării are un salariu fix, limitat la nivelul de 400.000 de dolari pe an.

Datele referitoare la veniturile lui Anthony Fauci au fost colectate de OpenTheBooks.com printr-o cerere bazată pe Legea privind libertatea informațiilor. Doar angajații federali ale căror salarii au fost finanțate de contribuabili sunt incluși în acest studiu și trebuie să își declare veniturile anuale.

În mandatul lui Joe Biden, dacă își va păstra funcția (și e aproape imposibil ca cineva să-l dea jos pe acest neoficial ambasador al Big Pharma la Casa Albă), dr. Fauci va încasa 2,5 milioane de dolari. Ocupă funcțiile de director al Institutului Național pentru Sănătate (NIH), șef al Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase (NIAID) și consilier-șef al staff-ul medical al președintelui Americii.

  • Între 2010 și 2020, Anthony Fauci a obținut încasări de 3,6 milioane de dolari. Abia din 2014 salariul de angajat federal i-a crescut de la 335.000 de dolari la 417.608, cât primește în prezent, conform Forbes.

Recent, numele lui Anthony Fauci este implicat într-un scandal uriaș, după ce s-a descoperit o legătură între munca lui și Institutul de Virusologie de la Wuhan. Dr. Fauci  a implementat un proiect de cercetare prin care fonduri americane de ordinul milioanelor de dolari erau redirecționate către laboratorul din Wuhan, China. Taxele americanilor au fost folosite pentru a finanța cercetarea privind capacitatea unui virus de a „sări” de la animale la oameni. În 2019, Institutul Național pentru Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), condus de dr. Fauci, a finanțat munca oamenilor de știință de la Wuhan (Institutul de Virusologie), dar și alte instituții asemănătoare pentru a observa dezvoltarea virusului corona la lilieci.

Întreaga schemă de finanțare s-a derulat printr-o companie care acum este plasată sub anchetă federală.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
466 afisari

3 COMENTARII

  1. 400.000 de dolari pe an ?
    Pai , la noi unii pensionari ii castiga in cateva luni.
    Iar unii angajati in companii de stat…in cateva luni…va dati seama ce nivel inalt de trai avem noi !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger