AcasăȘTIRI EXTERNEAnthony Fauci avertizează. „O mulțime de oameni vor muri"

Anthony Fauci avertizează. „O mulțime de oameni vor muri”

Renumitul epidemiolog la nivel mondial, Anthony Fauci avertizează că orice încercare de a obține imunitate colectivă la coronavirus ar duce la pierderi masive.

Potrivit epidemiologului șef al Statelor Unite, a spus că SUA se poate confrunta cu un adevărat dezastru în rândul populației dacă se va permite imunizarea naturală a populației.

Anthony Fauci argumentează acest lucru prin faptul că, expunerea unei majorități la virus, ar crește numărul morților, în special în rândul persoanelor vulnerabile.
Expertul principal în boli infecțioase din SUA mai susține că o încercare de imunizare în masă ar duce sigur la dezastru fără precedent în rândul populației.

„Dacă toată lumea l-ar contracta, chiar și cu procentul relativ mare de oameni fără simptome… o mulțime de oameni vor muri”, a spus Fauci.

Anthony Fauci susține că prea mulți oameni fac parte din categoriile de risc, iar infectarea cu COVID-19 ar fi fatală pentru majoritatea dintre ei.

„Te uiți la Statele Unite ale Americii cu epidemia noastră de obezitate așa cum a fost. Cu numărul de persoane cu hipertensiune arterială. Cu numărul de persoane cu diabet. Dacă toată lumea s-ar infecta, numărul morților ar fi enorm și total inacceptabil,” a subliniat epidemiologul.

„Explicația epidemiologului șef al Statelor Unite”

„Imunitatea colectivă este atinsă când aproximativ 70% până la 90% din populație devine imună la o boală, fie prin infecție, fie prin recuperare sau vaccinare.

Când se întâmplă asta, este puțin probabil ca virusul să se răspândească la persoane care nu sunt imune, deoarece pur și simplu nu există suficienți transportatori infecțioși pentru a ajunge la ele.

Deocamdată nu se știe dacă supraviețuitorii Covid-19 au imunitate, deși unii au susținut ideea imunizării colective prin expunere la coronavirus. Un astfel de scenariu ar reprezenta un dezastru pentru spitale. Medicii ar fi copleșiți de numărul imens de pacienți, iar oamenii ar muri nu doar din cauza coronavirusului, dar și din cauza altor infecții”, susține epidemiologul, potrivit dcnews.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu
502 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger