AcasăȘTIRI EXTERNEAnimale - asasini? Maimuță cu vestă antiglonț, folosită de narcotraficanți / Schimb...

Animale – asasini? Maimuță cu vestă antiglonț, folosită de narcotraficanți / Schimb sălbatic de focuri cu poliția – FOTO&VIDEO

Animale - asasini? Maimuță cu vestă antiglonț, folosită de narcotraficanți / Schimb sălbatic de focuri cu poliția – FOTO&VIDEO / Foto: printscreen

O maimuță-păianjen, animalul companie a unui membru al unei bande de traficanți de droguri din Mexic – îmbrăcată cu o vestă antiglonț și o jachetă de camuflaj – a fost ucisă într-un schimb de focuri sângeros care s-a soldat cu moartea altor 11 membri ai cartelului.

Proprietarul acesteia – un tânăr de 20 de ani despre care se spune că face parte din faimosul grup infracțional mexican La Familia Michoaacana – a fost găsit mort din cauza mai multor răni prin împușcare, cu maimuța întinsă pe piept.

Purta vestă antiglonț, o jachetă kaki cu glugă și un scutec

Poliția uimită a dat peste scena bizară și macabră în urma unui schimb de focuri între autorități și membri ai cartelului în orașul Texcaltitlan, în centrul Mexicului, la puțin peste 100 de kilometri sud-vest de capitala Mexico City.

Micuța maimuță-păianjen a fost găsită cu brațele întinse ca și cum și-ar fi ținut stăpânul, care o ducea de umeri. Purta o vestă antiglonț, o jachetă kaki cu glugă și un scutec.

Schimbul de focuri a avut loc în momentul în care membrii Biroului Procurorului General al Statului Mexic și membri ai Gărzii Naționale s-au luptat cu membri înarmați ai La Familia Michoacana. Mexico Daily Post relatează că 10 bărbați au fost uciși la fața locului, în timp ce un altul a murit la spital și alți 10 au fost reținuți.

Trei dintre ei rămân sub observație medicală după ce au fost răniți în schimbul de focuri. Infobae relatează că cinci dintre cei reținuți sunt bărbați și trei sunt femei, în timp ce un altul este un minor cu vârsta sub 15 ani. Un alt adult a fost, de asemenea, spitalizat, dar nu au fost oferite detalii despre ei.

„Narco Monkey” și „El Gorilla”

Imaginile cu „narco monkey” au devenit virale pe internet, mulți utilizatori de rețele sociale presupunând la început că sunt false. Cu toate acestea, poliția a confirmat acum că imaginile sunt autentice.

Proprietarul maimuței ar fi făcut parte din echipa de securitate a liderului regional al La Familia Michoacana – al cărui șef era numit „El Gorilla” – și care a fugit în timpul raidului poliției de marți, 14 iunie.

În cadrul operațiunii, autoritățile au confiscat diverse arme, inclusiv 20 de puști de asalt, pistoale, muniție și vehicule, și au luat, de asemenea, cadavrul maimuței. Aceasta va fi supusă unei necropsii sub conducerea medicilor veterinari specialiști de la Facultatea de Medicină Veterinară și Zootehnie a Universității Autonome a Statului Mexic (UAEMex), potrivit ziarului.

În plus, autoritățile vor investiga probabilitatea ca maimuța-păianjen – o specie protejată – să fi fost traficată ilicit de către banda de traficanți.

author avatar
Tudor Borcea