AcasăȘTIRI EXTERNEAngela și Vladimir lovesc virusul la mir. Bavaria comandă 2,5 milioane de...

Angela și Vladimir lovesc virusul la mir. Bavaria comandă 2,5 milioane de doze de vaccin Sputnik V

Angela și Vladimir lovesc virusul la mir. Bavaria comandă 2,5 milioane de doze de vaccin Sputnik V

Germania a apărut în ultimele săptămâni ca unul dintre principalii susținători ai acestui vaccin rusesc în Europa.

În Germania, Bavaria a negociat un „contract preliminar” pentru a primi în curând 2,5 milioane de doze de vaccin rusesc Sputnik V împotriva Covid-19, sub rezerva aprobării acestuia de către autoritatea de reglementare europeană, a anunțat miercuri liderul regional german Markus Soder.

Acest „contract preliminar este semnat astăzi”, a indicat conservatorul Markus Soder, din tabăra cancelarului Angela Merkel, precizând că „dacă vaccinul Sputnik V este aprobat în Europa, atunci landul Bavaria va primi doze suplimentare de vaccin”, în număr de 2,5 milioane, „până în iunie”.

Un vaccin „extrem de sigur”

Potrivit lui Markus Soder, discuțiile au avut loc cu o companie farmaceutică regională situată în orașul Illertissen. Compania R-Pharm Germany, o filială a gigantului rus fabricant de medicamente R-Pharm, are o linie de producție în acest oraș și este în măsură să fabrice vaccinul Sputnik V, potrivit mai multor mass-media germane.

Markus Söder, un posibil candidat la succesiunea Angelei Merkel, pledase deja, în martie, pentru ca Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), care a început un examen continuu a vaccinului rusesc, să „accelereze” procesul de aprobare.

Liderul bavarez a invocat studiile publicate cu privire la Sputnik V, care arată că acesta este, potrivit lui Soder, „extrem de sigur”. Markus Söder conduce partidul bavarez CSU, formațiunea geamănă a CDU a Angelei Merkel.

El se bucură de o popularitate mai mare în rândul alegătorilor, în sondaje, decât liderul CDU, Armin Laschet, de asemenea, un concurent pentru candidatură, scrie AFP.

Bavaria, cel mai mare land german, este primul stat regional care a anunțat o astfel de comandă, deoarece campania de vaccinare patinează în țară, datorită organizării logistice, dar și a numărului de doze disponibile.

author avatar
Tudor Borcea
311 afisari

3 COMENTARII

  1. Ca sa vedeti cum se face dezinformare prin media.,,Bavaria a comandat vaccin SPUTNIK”…Ba baieti Germania a comandat vaccinu nu Bavaria! Angela! La noi nici nu se poate vb. de cumpararea vaccinului SPUTNIK sau Sinovac chinez.Că imediat sar alde haștag,usr,pnl serviciile multinaționalelor de cur în sus! Noi România ,românii,N-avem voie sa avem relatii comerciale cu Rusia si China,dar Germania are la greu!! Vinde de miliarde și in China și in Rusia,și cumpara la fel gaz,materii prime.

  2. Mie îmi place foto de mai sus,cum o privește Putin pe Angela…Parca-i zice: mai știi cind erai utcista șefa în DDR? Noi te-am ajutat..Iar prin privire îi transmite: Mereu îmi reamintești asta răule…În inima mea tot marx este.Nu fi pîrîcios!

Comments are closed.