AcasăȘTIRI EXTERNEAngela Merkel i-a dat replica lui Zelenski: de ce a respins aderarea...

Angela Merkel i-a dat replica lui Zelenski: de ce a respins aderarea Ucrainei la NATO, în 2008, la Bucureşti

zelenski merkelAngela Merkel i-a dat replica lui Zelenski: de ce a respins aderarea Ucrainei la NATO, în 2008, la Bucureşti

Volodimir Zelenski a criticat „refuzul voalat” al NATO de a admite Ucraina, din cauza „temerilor absurde ale anumitor lideri politici care au crezut că, prin respingerea Ucrainei, vor putea calma Rusia”.

„Îi invit pe doamna Merkel şi pe domnul Sarkozy să viziteze Bucha şi să vadă care este rezultatul politicilor de concesii faţă de Rusia”, a afirmat Volodimir Zelenski.

Merkel se ţine de părerea pe care a avut-o în 2008

Angela Merkel nu se dezice de decizia din 2008 când a respins aderarea Ucrainei de la NATO. Fostul cancelar german a susținut, printr-o scurtă declarație de presă publicată de purtătorul său de cuvânt, că „își asumă deciziile de la summitul NATO din 2008, de la București”.

Ținând cont de atrocitățile descoperite la Bucha și în alte locuri din Ucraina, toate eforturile guvernului și ale comunității internaționale de a sta alături de Ucraina și a pune capăt barbariei și războiului Rusiei contra Ucrainei beneficiază de întreaga susținere a fostului cancelar”, a declarat purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel.

Ucraina, blocată de Merkel şi Sarkozy?

Angela Merkel a spus, în 2008, la Bucureşti, că ar fi prea devreme pentru o aderare, dar că „este evident că ambele țări (Ucraina și Georgia, n. red.) au o perspectivă pentru aderare”.

În „Declaraţia Summitului de la Bucureşti” (2008), Alianţa Nord-Atlantică saluta „aspiraţiile euro-atlantice ale Ucrainei şi Georgiei în sensul de a deveni membre NATO”. „Am stabilit astăzi că aceste ţări vor deveni membre NATO.

Ambele ţări au avut contribuţii valoroase pentru operaţiunile Alianţei”, arăta „Declaraţia Summitului de la Bucureşti”, fără însă a fixa un termen pentru admiterea Ucrainei şi Georgiei.

author avatar
Andrei Ștefan
1.285 afisari

2 COMENTARII

  1. De ce vrea jelenschi asta sa santajeze , cu ce argumenteaza el ca saracii mortii aia sunt opera rusilor sau a mercenarilor care sunt acum pe acolo sau puscariasii eliberati de el si inarmati??!

  2. Îmi este teama, ca noi ca și țara reprezentata de, o clasă politică debusolata total de politica de externe și cu interese propi nu naționale și cetățenești, ne, am poziționat iarăși greșit, de partea care nu ne va aduce nici, un beneficiu, sa nu mergem la lupta cu aliat și sa ne trezim doamne ferește, cu un altul pe care nu și, l dorește nimeni

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger