AcasăȘTIRI EXTERNEAngela Merkel cedează presiunilor. Anunț important despre relaxarea restricțiilor în Germania

Angela Merkel cedează presiunilor. Anunț important despre relaxarea restricțiilor în Germania

Angela MerkelAngela Merkel cedează presiunilor. Anunț important despre relaxarea restricțiilor în Germania

Angela Merkel cedează în fața nemulțumirilor tot mai mari ale populației. Cancelarul german a anunțat că va lua unele măsuri de relaxare, dar că în acelaşi timp se vor face milioane de teste Covid pentru a evita un al treilea val de infectări.

Nemții doresc cu ardoare o revenire la o viaţă cât mai normală, de aceea Merkel împreună cu liderii celor 16 landuri germane sunt hotărâți să redeschidă țara. Potrivit unor surse prezente marți la o reuniune parlamentară, Angela Merkel ar fi stabilit deja o soluție pentru problema actuală: „Ieşim dintr-o lungă perioadă de închidere şi trebuie să avansăm acum pas cu pas”.

Germania relaxează restricțiile din 8 martie

Începând de lunea viitoare vor fi posibile întâlnirile între membrii a două familii, dar fără a depăşi numărul total de cinci persoane, exclusiv copiii cu vârste sub 14 ani, transmite Agerpres. Conform restricţiilor încă în vigoare, contactele persoanelor dintr-un cămin trebuie să se limiteze la o singură persoană din exterior. Saloanele de înfrumuseţare și unele centre comerciale ar urma de asemenea să fie redeschise.

Pe de altă parte, guvernul de la Berlin are în vedere ca strategia de relaxare să se baze pe efectuarea masivă de teste antigen. Întregul personal al școlilor și grădinițelor germane, precum și elevii, vor avea acces la teste antigen. Companiile vor trebui de asemenea să-și testeze salariații care vin la serviciu.

În ultima vreme, Germania a autorizat treptat, şi cu multe precauţii, redeschiderea şcolilor după ce acestea au fost închise două luni, în pofida temerilor provocate de răspândirea variantelor britanică şi sud-africană ale coronavirusului.

Obiectivul este ca până la începutul lunii aprilie toată populaţia germană să poată fi testată regulat şi gratuit.

author avatar
Andreea Vlad
364 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger