AcasăȘTIRI EXTERNEAngela Merkel a dat milităria jos din pod! Lockdown prelungit în Germania

Angela Merkel a dat milităria jos din pod! Lockdown prelungit în Germania

Angela MerkelAngela Merkel a dat milităria jos din pod! Lockdown prelungit în Germania

Guvernul de la Berlin și premierii celor 16 landuri au decis prelungirea lockdown-ului până la 7 martie. Școlile pot fi deschise înainte de această dată.

Germania se află în lockdown din noiembrie anul trecut, dar situația pandemică a determinat autoritățile să extindă carantina și după 14 februarie. Deși numărul de cazuri noi e în scădere, Guvernul e îngrijorat de creșterea numărului de infectări cu noile tulpini.

După reuniunea de miercuri, premierul landului Saxonia Michael Kretschmer a declarat că se poate discuta de relaxarea restricțiilor, dacă numărul cazurilor noi e mai mic de 35 la 100.000 de locuitori în decurs de șapte zile.

Cancelarul Angela Merkel și liderii celor 16 landuri se vor întâlni pe 3 martie pentru a evalua măsurile de combatere a pandemiei de COVID-19.

De ce a luat Angela Merkel această decizie?

Germania a rezistat mai bine decât alte ţări primului val pandemic, însă „pe urmă nu am fost suficient de atenţi sau suficient de rapizi„, iar al doilea lockdown, înăsprit progresiv începând din noiembrie, nu a venit suficient de repede.

Miercuri, Merkel şi prim-miniştrii celor 16 landuri au convenit prelungirea măsurilor de lockdown până la 7 martie, ceea ce înseamnă că restaurantele, barurile, cele mai multe magazine, muzeele şi facilităţile de timp liber vor rămâne închise.

Nicio singură zi nu uit ce înseamnă pentru fiecare cetăţean măsurile necesare: o limitare temporară severă a libertăţii nemaitrăită niciodată înainte în Republica federală, o povară personală grea, singurătate, griji economice, temeri existenţiale.

Nu voi uita acest lucru nici măcar o singură zi„, a declarat Angela Merkel.

Totuşi, pentru a evita un al treilea val de infectări, este nevoie de încă puţină răbdare.

Nu cred că un du-te-vino – deschiderea, apoi închiderea din nou – aduce mai multă predictibilitate pentru oameni decât aşteptarea câteva zile în plus„, a adăugat cancelarul german.

author avatar
Andrei Ștefan
323 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger