AcasăȘTIRI EXTERNEAnexarea la Rusia a regiunilor ucrainene ocupate. Anunțul pe care-l va face...

Anexarea la Rusia a regiunilor ucrainene ocupate. Anunțul pe care-l va face Vladimir Putin

Anexarea la Rusia a regiunilor ucrainene ocupate. Anunțul pe care-l va face Vladimir Putin / Foto: printscreen

Se așteaptă ca președintele rus Vladimir Putin să anunțe vineri că Rusia anexează alte patru regiuni din Ucraina, după o serie de referendumuri pe care Occidentul le-a denunțat ca „false și ilegitime”, organizate în ultima săptămână în zonele ocupate ale țării.

Președintele rus Vladimir Putin este așteptat să anunțe aderarea regiunilor ocupate ale Ucrainei la Federația Rusă în timpul discursului său din 30 septembrie în fața Parlamentului, a anunțat marți Ministerul britanic al Apărării.

„Va consolida sprijinul patriotic pentru conflict”

În contextul în care referendumurile din aceste teritorii urmează să se încheie marți, „există posibilitatea ca Putin să se folosească de discursul său pentru a anunța oficial aderarea regiunilor ocupate ale Ucrainei la Federația Rusă”, a declarat Ministerul britanic al Apărării în informarea sa zilnică pe Twitter.

„Conducerea rusă speră aproape sigur că orice anunț de aderare va fi văzut ca o justificare pentru operațiunea militară specială și va consolida sprijinul patriotic pentru conflict”, a declarat ministerul, scrie CNBC.

Voturile în cadrul referendumurilor, despre care țările occidentale spun că sunt ilegitime, au avut loc în Donețk și Lugansk, în estul Ucrainei, și în Zaporojia și Herson, în sud.

author avatar
Tudor Borcea