AcasăȘTIRI EXTERNEAndrei Marga, pus pe lista neagră a dușmanilor Ucrainei. Kievul și-a dat...

Andrei Marga, pus pe lista neagră a dușmanilor Ucrainei. Kievul și-a dat acordul

Andrei Marga, pus pe lista neagră a dușmanilor Ucrainei

Andrei Marga, fostul rector al Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, a fost pus pe lista neagră a Ucrainei, după ce a afirmat că Kievul trebuie să cedeze părți din teritoriul național unor țări vecine, printre care și România.

 

Site-ul ucrainean Mirotvorets îl acuză pe Andrei Marga de „încălcarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei” și „răspândirea narațiunilor propagandistice de la Kremlin”.

Lista neagră, cu acordul Kievului

Ucraina se află în limite nefirești și trebuie să cedeze teritorii: Ungaria – Transcarpatia, Polonia – Galiția, România – Bucovina, iar Rusia – Donbasul și Crimeea”. „Acestea sunt teritorii ale altor țări. Altfel, va fi un conflict”, a spus Marga.„ Până când situația nu va fi rezolvată prin discuții cu America, Rusia, Germania, Ucraina și China și nu se ajunge la un acord, nu va fi pace în Europa. Nu va fi pace, democrația va avea de suferit”, a spus Andrei Marga, mai citează site-ul ucrainean

Mirovorets (aducătorul de pace, pacificatorul) este un site cu sediul la Kiev. Identitatea personalului este secretă si ar fi fost înființat de Serviciul de Securitate al Ucrainei, SBU. Site-ul publică o listă curentă, și uneori informații personale, ale persoanelor care sunt considerate de autori ca „dușmani ai Ucrainei”. UE, țările G7 și ONU au cerut închiderea site-ului, deschis din 2014, dar fără un răspuns din partea Ucrainei.

Andrei Marga figurează alături de alte nume pe „lista neagră”, cum ar fi Roger Waters, basist și compozitor al legendarei trupe Pink Floyd, pentru criticile sale aduse Occidentului în legătură cu războiul din Ucraina.

Site-ul se dedinește ca „ o organizație neguvernamentală independentă creată de un grup de oameni de știință, jurnaliști și specialiști în studiul semnelor de crime împotriva securității naționale a Ucrainei, a păcii, a securității omenirii și a legii și ordinii internaționale”.

El „își desfășoară activitățile în strictă conformitate cu legislația în vigoare a Ucrainei și cu actele juridice internaționale ratificate de statul nostru”.

 

author avatar
Tudor Borcea
1.005 afisari

13 COMENTARII

  1. asa si? cine este kievul?
    ucraina a ajuns o tara in ruine pentru ca un dement b.u.l.a.n.g.i.u a vrut el nato, ca si cand asta ii mai lipsea!
    kievul este un oras in curs de ruinare, saracul popor ucrainian in pribegie, iar „kievul” o suge in continuare cu nu stiu ce lista neagra.
    in timp ce zeci de mii de rusi si ucraineni mor ca fraierii, jelinski o freaca prin buncar cu discursuri de doua copeici.
    vedeti-va de treaba cu lista voastra, ca dintr-o tara prospera ati ajuns rupti in c. u.r de atata mandrie si infatuare.
    jelinski inca cere arme, cere nato, cere distrugere totala, iar acum cauta sa-i bage si pe vecinii ucrainei in mizeria razboiului.
    dar pacea si prosperitatea economica si linistea, nu-i mai buna?
    nu mai are nimeni voie sa-si spuna opinia, istoria trebuie sa taca pentru ca piticul porno jelinski s-a trezit mare razboinic cu kievul lui de slugi la senilul bideu.
    lipsa totala de gandire. s-a luat soricelul la tranta cu ursul si acum tre’ sa dam foc la intreaga padure(planeta) ca vrea jelinski/kievul.
    uite ca nu vrem, jelinski descurca-te cu rusii ca-s fratii vostri!

  2. si daria dughina pare-mi-se ca era pe site-ul asta. dovada ukropii sunt niste criminali la fel ca rusii. cand dusmanii tai se bat intre ei nu-i opri din contra da-le si ajutoare proportional cu ce au ei!

  3. Oare unde am mai auzit de liste negre 🤔 exact SS le avea …. și atunci nu are dreptate Putin in privința ucrainenilor 🤔 ba sigur că are…cel puțin 70 % din români gândesc ca și Marga ,de ce nu ne puneți și pe noi pe listă neagră ukronazist.i de kk ce sunteți

  4. Acum Gigi Marga o sa fie cautat precum jidanii care o sa-mi ia adidasi acum ca lui Keny. E man free sa zica ce vrea. Viceversea e rea nu invers.

  5. & „Moșulache Cuceritorul” , ? Competiție cu Șora , cu Lis, cu Israela Vodovoz, cu Soroș, ? Ăsta vrea mai mult, ?

  6. Si ni are dreptate dl Marga? Are! Iar site-ul Mirovorets numai despre pace nu este, de aia s-a solicitat inchiderea lui, ca sa nu vada o lume intreaga adevarata fata a Ucrainei! Insa ei il tin deschis in continuare, foarte bine, poate asa isi mai dau unii seama ce este Ucraina de fapt!

  7. Marga incepe sa devina periculos pentru socotelile deepstate-ului care a transformat Romania intr-o colonie,unul ale carui opinii au inceput sa prinda la tot mai multi romani si care ar putea da peste cap nulitati gen Geoana sau Luluta arvuniti pentru 2024.Orice tara normala isi apara un cetatean amenintat de un alt stat.Dar Romania nu mai este demult o tara.

  8. Si nu a mai spus si de cele 3 judete:Cahul,Ismail si Cetatea Alba,de Insula Serpilor,tinutul Herta si Hotinul.Toate acestea,romanesti fiind de secole-de cativa zeci de ani sunt in granitele Ucrainei pentru ca asa avrut Stalin.

  9. Atentie domnu` Marga, de acum trebuie sa umblati peste tot cu minim 3 badiguarzi, ca nazistii astia ukro-na-zi din Kievul azovist-banderist, condus de camarila nsziatului pitikor si bulangiu de zdreanta de cirkar de zdralinski chiar sunt capabili sa va puna o micuta si jucausa bombitza sub masina dvs. personala 🙂 E tot mai clar ca acolo e un ciub de nazisti mai rai ca viperele, speram sa le trimita rusnacii aia salbatici cateva ciuperkute atomice, sa dispara gunoaiele astea naziste odata, ca nimeni nu are nevoie de ei, in viata 🙂 Orice nazist azovist-banderis bun e unul mort 🙂 Toata stima, domnu` Marga, le dati la ordinarii aia nazisti numai banane zilnic sa manace si gura loc ceva, ca in afara de kakat, in Kiev, nu prea mai au nimic altceva 🙂

  10. Va este frica de viermii nazisti din Ucraina si limbricul drogat ovreu Jeglensky ,acolo traiesti niste romani frati de ai nostrii care sint discriminati de nazistii ucraineni iar guvernu din RO sustin pe acesti nazisti si nu au curajul sa aminteasca de aceasta problema ,La puscarie pe viata cu guvernul RO acesti tradatori si hoti care fac interesul Diavolului drogat si pedofil amerlican

  11. TRAIM INTR-O VREME A TAMPITILOR SI A DICTATURILOR !,AZI DACA SPUI CE GANDESTI ESTI PUS PE LISTE NEGRE !, IN CE VREMURI IDIOATE NE-AM INTORS !!!,NICI ADEVARURI ISTORICE NU AVEM VOIE SA LE SPUNEM DESCHIS !.
    ATUNCI DESPRE CE LIBERTATE DE EXPRIMARE PUTEM VORBI ??,DESPRE CE DEMOCRATIE ESTE VORBA INTR-O SOCIETATE AJUNSA IN DESCOMPUNERE PRIN INSTITUIREA FRICII ,A TERUORII, A DEZBINARII !.
    Nu am afinitati pentru Prof Marga , PENTRU MINE ESTE STRIGATOR LA CER CAND TI SE PUNE PUMNUL IN GURA ,CIND ITI VOR UNII MAMELUCI SA NE INGROAPE TRECUTUL CA TARA !,CONSTIINTA SI CAND DIN EDUCATIA TA VOR SA FACA HARTIE IGENICA !.
    CE SCULE NENOROCITE FAC ASTA ,CE TRADATORI DE NEAM SI TARA LE ESTE SILA SI II PUN PE LISTE NEGRE PE CEI CARE AZI AU CURAJUL SA VA REAMINTEASCA CA PENTRU ROMANIA DE VEACURI AU MURIT MILIOANE ,IAR ROMANIA MAI TRAIESTE PRIN CEI CARE MAI CRED IN TARA LOR.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger